Kartoffeltærte med ost og chili i grillen | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Kartoffeltærte med ost og chili i grillen | Grilltips.dk

Kartoffeltærte med chili og ost
Grilltips.dk

Tærte i grillen er en nem og lækker måde at lave mad på. Forbag tærten og tilsæt fyldet. Du får en lækker, sprød og velsmagende tærte, når den bages i en grill. Her er opskriften på kartoffeltærte

OPSKRIFT – Dej:
200 g mel
125 g smør
150 g revet cheddar ost
½ tsk fint salt
3 spsk vand

OPSKRIFT – Fyld:
500 g kogte kartofler (kolde)
5 æg
3 dl piskefløde (kan erstattes med creme fraich)
3/4 dl syltede peberfrugter i strimler
1/4 dl syltede grønne jalapenos
2 spsk friskhakket timian (eller tørret)
½ tsk chiliflager
friskkværnet salt og peber

TILBEREDNING
Skær smørret i mindre stykker og ælt smør, mel og revet ost sammen i en skål. Tilsæt vand og ælt til du har en fast tærtedej.

Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad, så den dækker bund og presses op ad siderne på tærtefadet. Forbag tærtedejen i grillen, på indirekte varme i 10-15 minutter ved ca. 220 grader. Hvis du bruger kulgrill, skal du kigge til tærten en gang imellem så den ikke brænder på, men løft ikke låget for tit, så forsvinder varmen.

Bland æg, fløde, hakkede jalapenos, chiliflager sammen og krydr med salt og peber. Rør det godt sammen til en jævn masse. Skær kartoflerne i skiver (ikke for tykke) og dryp de syltede peberfrugter af, så der ikk er for meget lage på dem.

Tag den forbagte tærtebund ud af grillen, og læg kartofler og syltede pebergrugter i et lag, og hæld æggemassen over.

Bag tærten i grillen ved ca. 200-220 grader (indirekte varme) i ca. 45 minutter til en time, alt efter temperatur.

Stik evt. en gaffel ned i midten af tærten, og når alt fyldet hat sat sig, er tærten færdig.

TIP:
Brød, kager og tærte i grillen bliver utroligt lækkert, og også meget lækrere end i ovn. Dette skyldes flere faktorer som temperatur, vejret og ingredienserne.

Når brød, tærter og kager bliver så saftige, luftige og spræde på en og samme tid, skyldes det blandt andet luftfugtigheden. I en traditionel ovn er luftfugtigheden nede på 0-1% mens luftfygtigheden i normalt er over 50%. En grill trækker sin luft for omgivelserne den står i, og derfor er luftfugtigheden i en grill meget højere.

En anden faktor der spiller ind, er den intense varme som en grill giver. Både over og undervarme er meget mere intens i en grill, og bagværket tørrer derfor ikke ud på samme måde som i en ovn, hvor temperaturen er lavere, bagetiden længere, og derfor tørre bagværket ud.

Du kan bedre styre undervarmen ved at sætte dit tærtefad på en bagesten eller pizzasten. På den måde brænder undervarmen (flammerne) ikke bunden af dit bagværk, og du er mere sikker på et ensartet resultat.

Sidst med ikke mindst, kan du selv være med til at præge dit bagværk, ved at bruge ingredienser der egner sig godt til grill. Når du bager pizza, vil jeg anbefale at du benytter 50% almindeligt hvedemel og 50% durum hvede, da det giver en mere smidig dej, og et mere sprødt resultat.

Med andre ord: Bag dit brød, dine kager og dine tærter i grillen, på indirekte varme, og få et resultat der langt overstiger det du får i en traditionel ovn.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.