Årets julevin 2014: Rioja Reserva Finca Ygay – Marqués de Murrieta | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Årets julevin 2014: Rioja Reserva Finca Ygay – Marqués de Murrieta | Grilltips.dk

Årets julevin 2014: Rioja Reserva Finca Ygay – Marqués de Murrieta
Søren (Grilltips)

Grilltips.dk anbefaler løbende vin fra forskellige grossister i Danmark. For mig er det ikke så vigtigt hvilken grossist vinen kommer fra, bare det er fantastisk vin, og gerne til en fantastisk pris

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Årets julevin kommer fra Marqués de Murrieta i Spanien. Grundlagt i 1822 af Luciano de Murrieta, og solgt til Vicente Cerbrián Sagarriga, Greven af Creixell i 1983.

Greven tog over
Greven forestod en kæmpe omlægning og renovering af slottet, og hans vision var klar. Han ville ikke lave altid om, men blot sikre at slottet kunne leverer den bedste Rioja i verden, intet mindre.

Greven døde i 1996, kun 48 år gammel, men hans kone og børn besluttede at fortsætte hans livsværk. I dag er det sønnen V. Dalmau Cebrián-Sagarriga, Greven af Creixell og søsteren Cristina, der driver slottet og vinproduktionen med stor entusiasme og passion.

Marqués de Murrieta laver kun vine på druer af egen høst, og vinen bliver skabt med følsom balance mellem traditionen og modernisme. Dette resulterer i fremragende vine, til særdeles attraktive priser.

ÅRETS JULEVIN 2014: RIOJA RESERVA FINCA YGAY Marqués de Murrieta
Vinen er lavet på 88% Tempranillo, 9% Garnacha og 3% Mazuelo. Vinen har en fantastisk stil med nuancer af mørke bær i både duft og smag. I smagen er trækarakteren flot integreret og den byder på komplekse nuancer af kirsebær, chokolade, mandler og krydderier.

En fremragende vin til den fede danske julemad som And og flæskesteg.

Vinen kan købes hos Vinoble i Vejle.

Pris Kr. 149,- pr flaske (normalt 179,-)

Tags