Chardonnay i verdensklasse fra Chile – En ægte grillvin | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Chardonnay i verdensklasse fra Chile – En ægte grillvin | Grilltips.dk

Chardonnay i verdensklasse fra Chile – En ægte grillvin
Søren (Grilltips)

Når man skal vælge hvidvin til grillmaden, er det vigtigt at vælge en grillvin der kan bære de krydderier og markante smagsindtryk som grillmad ofte har. Denne Chardonnay er perfekt til fisk og fjerkræ fra grillen.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Gran Reserve Viu Manent Chardonnay Colchagua Costa 2014
Dette er en fremragende, frisk og velafbalanceret Chardonnay, der nemt kan konkurrere med væsentlige dyrere vine fra f.eks frankrig, og stadig vinde.

Vinen har en dejlig fedme, kombineret med en fin syre og dejlig afrundet afslutning, gør den perfekt til fisk og fjerkræ fra grillen. Der er fin duft af æble, vanilje og citrus i glasset, mens der i smagen er fine noter af melon, fersken og honning. Man kan tydeligt smage de 7 måneder som vinen har haft på franske egefade, og dette medvirker til at trække vinen helt op til top-point.

Anmelderrost kvalitet fra Chile
Viu Manent blev grundlagt i 1935, dog uden selv at eje markerne hvorfra druerne kom. I 1966 begyndte Don Miguel Viu Manent at opkøbe de bedste marker i området, og han betalte oven i købet en høj pris for dem. Flere af han kollegaer mente at han nok havde fået lidt for meget vin indenbors, men Don Miguel Viu Manent var stålsat på at skabe chilensk kvalitetsvin på de bedste druer fra området.

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og siden starten af 1990´erne har familien investeret massivt i en modernisering af vingåeden og beplantningen af markerne. Samtidig har familien indgået partnerskab med 2 af chiles mest berømte ønologer Roberto Pizarro og Aurelio Montès for at skabe endnu bedre vine.

Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode rating og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. I marts 2012 skrev Robert Parkers The Wine Advocate:”Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value”

*prisen er ved køb af 12 flasker. DEL 12 flasker med din ven, nabo eller kollega, så får I begge 6 fremragende flasker til sommeren grill på terassen.