Penfolds - Et legendarisk vinhus - grillvin | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Penfolds - Et legendarisk vinhus - grillvin | Grilltips.dk

Penfolds – Et legendarisk vinhus – også med grillvin
Martin Bang Uhrenholt

Penfolds er Australiens mest berømte og legendariske vinhus med mere end 167 års vinproduktion. I dag produceres vine fra kr. 100 pr. flaske til langt over kr. 6000 for en enkelt flaske, og vinene er berømte i hele verden. Det er kraftige men velafbalancerede vine der passer perfekt til mad fra grillen, altså ægte grillvin.

Penfolds Max´s Shiraz/Cabernet Sauvignon 2014
På grilltips.dk har jeg smagt bade Max´s Shiraz/Cabernet Sauvignon og Bin 8, der begge ligger på ca. 230-240 kroner pr. flaske. Det er måske i den dyre ende, da der findes masser af god grillvin til omkring 100-200 kroner, men begge disse er simpelthen bare pengene værd, når der virkelig skal noget godt på bordet.

Vinene er kraftige, med masser af fylde og smag af mørke bær, chokolade og tobak, men så snart vinen kommer ind i munden er balancen helt fantastisk, og vinen glider lige så let ned, med en fantastisk eftersmag, balance og blidhed. Det er altså alle pengene værd.
Se udvalget af Penfolds vine hos H J Hansen vine og i alle Vinspecialisten butikker landet over

For et par år siden fik jeg chancen for at smage den helt store vin fra Penfolds, den der hedder Penfolds Grange, og det var nærmest en religiøs oplevelse. Det er en oplevelse jeg kan unde alle der kan lide vin, da det var en enestående oplevelse, som man sjældent får. Jeg ville dog ikke drikke den til grillet mad med masser af chili og krydderier, men nærmere nyde den til lidt blåskimmelost, lagret cheddar, lidt pølse, skinke og frugt.

Det hele startede i 1844
Dr. Christopher Rawson Penfold var uddannet læge i England, og mente, som mange andre, at vin havde gode helbredende virkninger på den menneskelige krop. Dr. Christopher og hans kone Mary immigrerede til Australien i slutningen af 1844, medbragte de vinstokke fra Frankrig. Disse vinstokke blev plantet rundt om deres nye hjem i Sydaustralien, som de navngav The Grange.

Frem til begyndelsen af 1900 tallet producerede man hovedsaligt dessertlignende vine, men så begyndte man at eksperimenterer med mere tørre vine, og det er dem som vinhuset i dag er verdenskendte for.

Mas Schubert løfter arven
Produktionen og udvikling accelererede for alvor, da den legendariske winemaker, Max Schubert i 1951, skabte Grange Hermitage, Australiens første kultvin og stadig den dag i dag, det ultimative ikon for australsk vin, Penfolds The Grange der koster kr. 6000,- pr. flaske i Danmark.

I dag fremstilles Penfolds legendariske vine af den karismatiske winemaker Peter Gago, som allerede er blevet verdenskendt for sit arbejde og han løfter arven efter vinhusets, kun tre tidligere winemakere, og skaber fantastiske vine i Dr Penfolds navn. Igennem Penfolds 167-årige produktion, er vinhuset blevet til et af de mest toneangivne og betydningsfulde vinhuse på den internationale vinscene. Penfolds modtager gang på gang masser af anerkendelse, priser og hyldest for deres vine verden over.