Rom i verdensklasse. Både til drinks og mad | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Rom i verdensklasse. Både til drinks og mad | Grilltips.dk

Rom i verdensklasse – både til madlavning, drinks og cocktails
Martin Bang Uhrenholt

Den danske romimportør Caribbean Rum Traders (Crtspirits.dk) har et kæmpe sortiment af rom fra de bedste producenter i verden, og de har rom til enhver smag og ethvert behov. Vi har testet tre helt forskellige rom, med hver deres kendetegn.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

The Real McCoy Rum
Denne rom har fået sit navn efter en legende fra forbudstidens USA. Bill McCoy var ”rum runner” under forbudstiden (1920-1933) og han var kendt for sin gode rom. Bill sejlede rom fra Caribien til USA, med smed anker i internationalt farvand ud for den amerikanske østkyst, og kunne derfor, helt lovligt, sælge rom til alle de tørstige amerikanere der sejlede ud til hans skib. Mange andre gjorde ham kunsten efter, men Bills rom var kendt som de allerbedste, og deraf stammer ordresproget ”The Real McCoy”.

Manden der har genolivet denne fantastiske rom hedder Bailey Pryor, og har sammen Richard Seale skabt en serie fantastiske rom, der alle overholder den gamle McCoys strenge regler om ikke at ”forfalske” rommen, ved at tilsætte sukker, karamelfarve eller smagsstoffe til rommen. Rommen er lagret i 3 år, på amerikanske bourbonfade, og er dermed en traditionel og klassisk Barbadosrom.

Se en video om produktionen af The Real McCoy her >>

Anmeldelse:
Rommen er fantastisk flot i farven, ren, klar og smuk og har en betagende duft af egetræ, vanilje og den klassiske feel af god hvid rom. I smagen er der både marcipan, kokos og vanilje og det er en rom i usædvanligt fin balance. Drik den ren, med en enkelt isterning eller brug den i udvalgte rom-cocktails. Det er ganske enkelt en elegant oplevelse.

Ron Ocumare Edición Reservada
Romserien Ocumare blev lanceret i 1993 i Venezuela, som en videreudvikling af det gamle mærke Estelar. Den produceres fortsat på den gamle fabrik Complejo Industrial Licorero del Centro. Som årene er gået, er lageret af lagret rom vokset og i 2006 kunne man lave sin første Reservada, der består af rom der har lagret helt op til 12 år. I 2015 har man desuden kunne udvide sortimentet med en XO udgave. Læs mere om rommen her >>

Anmeldelse:
Man kan tydeligt dufte at rommen har alder, også selvom det er en blend af flere årgange og destilater. Det første man møder er en flot og tung duft af sukkerør og når den kommer i munden er der tydelig noter af både egetræ, tobak og sukkerrør. Det er ikke en sød rom, men den har alligevel en flot sødme, som klæder den gamle rom flot. Denne rom kan drikkes rent eller bruges i stedte for whiskey i en hjemmelavet barbecuesauce.

QRM – Ron Quorhum 30 Aniversario
Nu er vi helt oppe på den store klinge. Ron Quorhum er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver i Den Dominikanske Republik. Virksomheden er kendt for at opkøbe destillater fra de omkringliggende lande, og rommen indeholder derfor både elementer fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia. Ron Quorhum er en moderne premium romserie, som udvikles med den mest moderne metoder, men samtidig fejre rødderne i de gamle cubanske produktions-traditioner.  Læs mere om rommen her >>

Anmeldelse:
Hold da op, det er godt det her!!! En stor flot og fyldig rom, der med en arrogant ro, glider ned i glasset og afgiver en helt fantastisk intens duft af vanilje, karamel, sukkerrør, appelsin, kaffe og egetræ, det er ganske enkelt en fremragende rom, i både duft og smag. Denne rom fortjener at blive nydt i et let afkølet glas, helt ren og smuk. Du kan også vælge af være en smule mere arrogant, og bruge den i en dessert, dét vil imponerer gæsterne.

Denne rom bør naturligvis nydes helt ren, da den har så meget at byde på, som en ”nyde-rom”, men den vil også være genial i en dessert som ”Grillet bananasplit med rom og krokant”. Se opskriften her >>