Grillvin - Scarpa - Barbera D'Asti DOCG 2012 | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Grillvin - Scarpa - Barbera D'Asti DOCG 2012 | Grilltips.dk

Scarpa – Barbera D’Asti DOCG 2012
Søren (Grilltips)

Grilltips.dk anmelder vine som passer godt til mad fra grill. Her anmelder jeg er ganske fremragende vin fra huset Scarpa i Piemonte, Italien. En vin der får 4 store stjerner.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

En fremragende Barbera D’Asti
Her er en fremragende vin fra Piemonte i Italien. Huset Scarpa har produceret en smuk Barbera D’Asti, med fyldig duft, noter af kirsebær og blommer og med en fantastisk blød eftersmag, der klæder grillretter med kylling, lam og kalvekød, gerne med krydderier. Vinen er også fremragende til tapas, pasta og ostebordet.

Stjerner: 4 stjerner **** (4/5)
Vinen gør sig fortjent til 4 store stjerner for for sin fine sammensætning og fløjlsbløde eftersmag.

Køb vinen hos www.vinoble.dk her >>

Om vinhuset Antica Casa Vinicola Scarpa
Antica Casa Vinicola Scarpa blev grundlagt i 1854 af Antonio Scarpa i Monferrato, Piemonte. Siden har huset produceret vin, men først i midten af 60´erne blev der for alvor produceret vine af den høje standart som præger huset i dag.

Huset arbejde meget traditionelt og bruger ikke pesticider på deres marker. Vinen dyrkes så økologisk som muligt, dog uden at huset har en økologisk klassificering. Huset råder over 50 hektar jord, hvoraf de 27 hektar er beplantet med vin, resten er skov, hvor der blandt andet hentes trøfler.

Vini Scarpa vinificerer på store gamle franske Allier Botti-grandi fade, hvilket er lidt attypisk, da de fleste andre huse i regionen benytter slovenske fade. Valget af Allier Botti-grandi giver, ifølge producenten, en finere og mere elegant duft og smag til vinen.