Semele, Montebaco, Ribera del Duero 2010 | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Semele, Montebaco, Ribera del Duero 2010 | Grilltips.dk

Semele, Montebaco, Ribera del Duero 2010
Søren (Grilltips)

Når man taler spansk vin, kan man ikke komme uden om druen Tempranillo (Tinto Fino), som med sin store kraft, men samtidige runde fylde, er ideel til klimaet i det nordvestlige Spanien. Herfra kommer denne fremragende grillvin, Semele – Ribera del Duero 2010

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Semele, Montebaco, Ribera del Duero 2010
Dette er en ung og potent vin med bid. Den umiddelbare syre, og taninerne, er nemme at fornemme, men er samtidig fint afstemt til vinens varme karakter. Der er toner af vilde mørke bær, kirsebær, mandler og lakrids, mens du efterlades med noter af hvid peber og fad. Semele er sammensat af Tempranillo (Tinto Fino) med 10-15% Merlot.

Druerne er gæret på temperatur-regulerede rustfri ståltanke og har derefter ligge 12 måneder på såkaldte barriques, der er klassiske 225 liters egetræsfade, som i visse tilfælde oven i købet er fremstillet af fransk egetæ.

Det er en vin, der godt kan tåle at stå i glasset i nogle minutter før den drikkes, og kan godt tåle at blive hældt på karaffel, men så skal den også serveres omgående.

Vinen passer fint til krydrede retter med kylling, svinekød eller fisk, men også simreretter med krydret sauce.

Vinen kan købes hos Vinoble i Vejle til Kr. 149,- pr flaske.

Om producenten Bodegas Montebaco
Ribera del Duero ligger i Castilla-Leon, der er beliggende i det nordvestlige Spanien. Ribera del Duero er kommet sent igang med vinproduktionen og her derfor først fået sin status som Denominacion de Origen (D.O.) i 1982. Til sammenligning fik Rioja sin D.O. status allerede i 1926. Den sene ankomst for Ribera del Duero, skyldes urbaniseringen i 1960´erne, hvor folk på landet søgte mod byerne for at arbejde i industrien.

Floden Duero der løber igennem området, og som har givet distriktet dens navn er med til at skabe et helt unikt klima som er ideelt for vindyrkning. Med kun ca. 300 mm regn om året er det et tørt område, der giver et lille udbytte, men som til gengæld giver nogle meget fine druer med en enorm intensitet og farve. Dertil kommer undergrunden, der er meget stenrig, og som indeholder aflejringer fra floden. Denne kombination af vejr og jordbund har skabt nogle helt fantastiske druer, der er med til at gøre Ribera del Dueros vine til nogle af Spaniens mest feterede og efterspurgte!

 

Tags