Simonsig – Et 5 stjernet vinhus med høj klasse | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Simonsig – Et 5 stjernet vinhus med høj klasse | Grilltips.dk

Simonsig – Et 5 stjernet vinhus med høj klasse
Søren (Grilltips)

På Grilltips.dk har jeg haft æren at smage på flere af de fremragende og prisbelønnede vine fra vinhuset Simonsig Stellenbosch. Disse vine har en fylde og varme, der passer rigtig godt til mad fra grillen og til ostebordet. Her anmeldes to af Simonsigs vine, Redhill Pinotage og Tiara.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Red Hill Pinotage 2012 ***** (5/5 stjerner)
Druerne til Red Hill Pinotage dyrkes på familiens berømte mark på Red Hills og blev første gang produceret i 1970. Vinen er lagret på franske og amerikanske egefade i mindst 15 måneder. Det er en stor, kraftig og fyldig vin, der mindre mig og en stor ung tyr, der står på marken og fnyser. Der er komplekse toner af mørk chokolade, mokka, cedertræ og krydderier, og vinen vil nemt kunne ligge i 6-8 år efter aftapning og blive endnu bedre. Disse smagstoner er perfekt afstemt, og gør vinen til en smuk oplevelse, selv for sin unge alder. Hvis den ligger i nogle år endnu, vil den gå fra topklasse til verdensklasse. Drik den til grillet oksekød, krydret lam eller modne skimmeloste og syltede frugter.

Simonsig-Pinotage-Redhill-2012

Simonsig Tiara 2012 ***** (5/5 Stjerner)
Hvis Red Hill Pinotage er en ung tyr, er Simonsig Tiara dens afrundede og forfinede storebror. Her er tale om en ganske fremragende vin, der ligeledes har et modningspotentiale på 6-8 år, men som allerede nu er en oplevelse. Duften er fin med nuancer af brombær og solbær med toner af ristede nødder, vanille og kanel. Smagen er meget frugtrig med nuancer af syltede mørke bær og en flot tannin. Dette er én af de bedste vine jeg har smagt i 2015, og der står allerede en hel kasse i min vinkælder. Den kan nydes nu, eller ligge nogle år endnu, og blive endnu bedre, hvis det er muligt? Nyd denne fremragende vin til grillede kødretter med okse, lam eller vildt, samt til modne oste og udvalgte oste.

Simonsig-Tiara-2009

Du kan købe Simonsig i Danmark!
Den danske vinkæde Vinoble forhandler et bredt udvalg af vinene fra Simonsig, og du kan både købe vinen i de fysiske butikker og online. Find din nærmeste Vinoble på www.vinoble.dk. Jeg henter mine Simonsig vine hos Vinoble i Vejle. Prisen ligger på under kr. 200,- pr. flaske, hvilket er en absolut godkendt pris, for vine af denne kaliber.

En passioneret vin-familie
Opkaldt efter den majestætiske udsigt over Simonsberg bjerget, er Simonsig Estate beliggende i det berømte Stellenbosch vinområde, kun 45 km øst for Cape Town. Siden den franske huguenot Jacques Malan ankom til Cape Town i 1688, har Malan-familiens viden om vin og vinproduktion udviklet sig igennem flere generationer, og har gjort familiens vinhus til én af de førende i Sydafrika.

Den afdøde Frans Malan, familiens elskede patriark, var ikke kun en fremragende vin-håndværker, han introducerede også helt nye metoder og druer til området. Dette var med til at cementerer familens ry, som en af de mest fremtrædende vinproducenter i området.

Frans Malans banebrydende nyskabelser omfattede blandt andre Sydafrikas første Méthode Cap Classique, Kaapse Vonkel, første gang produceret for 40 år siden. Denne mousserende vin blev første gang produceret på Simonsig Estate i 1971, er lavet i stil med fransk champagne. Han var også medstifter af Stellenbosch Wine Routes.

I dag lever arven videre i sønnerne, Pieter, Francois og Johan, og barnebarnet Francois-Jacques, der er 3. og 4. Malan generation på Simonsig Estate. Efter mere end 30 Simonsig årgange, fortsætter kældermester Johan Malan familiens pionerånd med sin eget imponerende afstamning af prisbelønnede vine.

Besøg familien på Simonsig Stellenbosch
Du kan læse meget mere om Simonsig og familien bag vinhuset på deres hjemmeside, hvor du også kan booke besøg på vingården og få løbende information om specielle begivenheder og arrangementer. Besøg Simonsig her >> 

Tags