Tokaji Furmint Dry 2013 – en ægte sommervin | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Tokaji Furmint Dry 2013 – en ægte sommervin | Grilltips.dk

Tokaji Furmint Dry 2013 – en ægte sommervin
Søren (Grilltips)

Det er ikke så tit man støder på hvidvin fra Ungarn, men der produceres rigtig meget god vin i Ungarn, og Tokaji Furmint Dry 2013 er et levende bevis på dette.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Frisk, let og fuld af blid frugt
Tokaji Furmint Dry 2013 er med sin fine frugt, lette syre og runde smag en dejlig hvidvin til både grillede skaldyr, fisk, frugt eller bare som en aperitif inden maden. Der er aroma af både syrlige æbler, umodne ferskner og friske citrusfrugter, der gør vinen frisk og fyldig med en dejlig sprødhed. En perfekt vin til en lun sommeraften, enten til maden, eller bare som et ”hyggeglas” på terassen.

Stjerner: 4 **** (4/5)
Det sendes 4 store stjerner til Chateau Dereszla for denne dejlige og friske sommervin.

Vinen kan købes hos Vinobles butikker og på hjemmesiden www.vinoble.dk til kr. 99,- pr. flaske.

Mange hundrede års historie i vinen
Vinhuset Dereszla kan spores tilbage til starten af det 15. århundrede, og har været en del af ungarnsk historie. Det blev grundlagt af familien Hunyadi, der siges at have haft selve kongen (Kong Zsigmond) på besøg i vinkælderen.

Under den tyrkiste besættelse af Ungarn, overgik vinhuset og området til Habsburg, under den Østrigske kejser. Siden 1605 har området omkring Dereszla været kontrolleret af et hav af krigsherre, konger og adelige, hvilket har sat sit præg på huset igennem årene.

Siden 2007 har vinhuset været under ledelse af familien D’Aulan family fra Champagne-distriktet i Frankrig. I 2008 undergik vingården og huset en tiltrængt renovering, så det fremstår som det stolte vinhus, der har været i århundrede.

Tags