Valle Reale, Montepulciano d'Abruzzo 2009 | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Valle Reale, Montepulciano d'Abruzzo 2009 | Grilltips.dk

Valle Reale, Montepulciano d’Abruzzo 2009
Martin Bang Uhrenholt

Valle Reale har skabt en fremragende Montepulciano d’Abruzzo som passer perfekt til mad fra grill. Lam, vildt, okseretter og ikke mindst krydrede retter med chili. Dette er en fremragende vin til prisen.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Valle Reale, Montepulciano d’Abruzzo 2009
Her er der tale om en elegant og velproportioneret Montepulciano med en flot dyb, rubinrød farve og med en flot åben duft af frugtrige nuancer og mørke bør, med samtidig med en sprødhed og friskhed der er sjælden for en så kraftig vin. Det er en meget kompleks vin med fine krydrede nuancer, der er perfekt afstemt, så de er både bløde og runde.

Valle Reale Valle Reale, Montepulciano d’Abruzzo 2009 er en fremragende vin til prisen, som vil klæde retter med lam, vildt, oksesteg, men også pastaretter og krydrede retter, gerne med chili.

Vinen er købt i Vinoble i Vejle til Kr. 169,- pr flaske.

Om Valle Reale
Vinhuset Valle Reale ligger i det bjergrige distrikt Abruzzo, på østkysten, i Midtitalien på højde med Rom. Jordlagene er meget tynde og betår hovedsaligt af sand og ler på ren klippegrund. Vinstokkene vokser i umiddelbar naboskab til bjergene, og markerne ligger i 300-350 meter over havet. Dette giver en stor udsving imellem dag- og nat temperaturer, hvilket giver en langsom modningsproces. Druerne høstes derfor sent på året i oktober og nogle gange helt ind i november. Den lange modningstid giver druerne mere aroma og nuancer, og giver derfor en meget raffineret vin med mange finesser.

Vinhuset Valle Reale drives af den unge generation af familien Pizzolo med Leonardo Pizzolo i spidsen og assisteret af ønologen Giulio Vecchio og rådgivende ønolog Leonardo Valenti. Sammen skaber de fremragende vine som er en flot repræsentant for regionens potentiale.