Weingut Kurt Hain – Hvidvin i verdensklasse | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin

Weingut Kurt Hain – Hvidvin i verdensklasse | Grilltips.dk

Weingut Kurt Hain – Hvidvin i verdensklasse
Søren (Grilltips)

Sommer og kold hvidvin hører sammen, og på Grilltips.dk har jeg smagt et udvalg af fremragende hvidvine fra vinhuset Weingut Kurt Hain fra Mosel i Tyskland. Her er udvalget, og bedømmelserne.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Kurt Hain Goldtröpfchen Risling Trocken 2012**** (4/5)
Her er en dejlig frisk og tør Riesling, der vil passe godt til fisk og retter med, for eksempel asparges og sauce. Der er toner af grøn melon, grønne æbler, citrus og et hint af vanilje. Vinen har en fin fedme med en flot syre og tør afslutning.

Weingut Kurt Hain Riesling Trocken

Kurt Hain Goldtröpfchen Risling 2012 **** (4/5)
Har går vi et skridt op ad stigen og der kommer mere sødme på vinen. En rigtig dejlig sød Moselvin, med flot syre, stor sødme og frugtig fylde. En fremragende terasse-vin til en velkomstdrink, eller til lidt friske jordbær. Nydes kold, og jeg mener nyyyydes…..

Hain_Spatlese

Kurt Hain Goldtröpfchen Riesling Spätlese 2011 **** (5/5)
Så kom vinen, der får alle 5 stjerner. Riesling Spätlese er en meget raffineret og elegant vin, med et hint af petroleum, modne hvide ferskner og vanilje. En perfekt balance mellem sødme og syre. En elegant vin, der kan bruges til delikatesser som Foie Gras eller til skimmeloste og indbagte oste. En superflot mad og dessertvin, der henrykkede mine gæster meget. Yderst elegang og kompleks er nøgleordene.

Hain_Piesporter

Kurt Hain Traubensaft – Alkoholfri ***** (5/5)
En dejlig, frisk, sød og læskende druemost, der er perfekt som velkomstdrink eller som supplement til alkoholfri vin, der ofte ikke er værd at drikke. Hain Traubensaft skal nydes kold, og kan bruges til drinks med isterninger, mynteblade og en citronskive.

Hain_Traubensaft

Køb vinene hos den danske importør Celavin.dk
Alle de ovennævnte vine kan købes online hos Køb vin hos Celavin.dk og i en enkelt butik, nemlig Køb vin hos Vinoble i Vejle. Ring eller skriv til Celavin.dk eller Vinoble i Vejle for yderligere information om priser mv.

En stolt vin-familie
I pagt med naturen og med stor respekt for råvaren, fremstiller familien Hain nogle af regionens mest eftertragtede og velansete hvidvine. Vinhuset Kurt Hain producerer “Piesporter Goldtröpfchen” og “Piesporter Domherr”. Der er produceret vin på markerne, siden starten af 17 hundredetallet.

På De stejle, skifferholdige skråninger, dyrker Gernot Hain sine druer med stor passion og professionalisme. Vinen bliver af et meget højt niveau, og flere førende vinanmeldere har rost vinhuset, og ikke mindst Gernot hain til skyerne. Anmelderen Hugh Johnson har således udtalt ”Gernot Hain er en af de mest talentfulde unge vinproducenter på Mosel …”.

Vinene lagres på ståltanke og klassiske træfade, og henligger i den kolde og fugtige kælder, hvor gæringsprocessen nøje overvåges. Vinen gennemgår konstant kvalitetskontrol, og først når den er perfekt, tappes den på flasker og sælges.

TIP
Find inspiration til indretning af vinkælder, tilbehør og andet grej på den danske webshop www.wineandbarrels.com

Tags