Førstehjælp til din gamle kuglegrill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Førstehjælp til din gamle kuglegrill | Grilltips.dk

Førstehjælp til din gamle kuglegrill – kulgrill
Grilltips.dk

Har du købt en ny grill og vil gerne sælge den gamle eller har du en gammel kuglegrill stående som egentlig stadigvæk har sin berettigelse, men som ser rusten, snavset og beskidt ud? Her er nogle gode råd til hvordan du kan give førstehjælp til din gamle kuglegrill så den kommer til at ser ud, næsten som ny.

Ikke sponsoreret indhold – På eget initiativ og ikke betalt af annoncør
Denne artikel er skrevet på eget initiativ, og er ikke sponsoreret eller betalt af en ekstern leverandør. Artiklen afspejler udelukkende vores egen mening om produktet eller virksomheden.

Brun sæbe, skuresvamp og staniol
De ydre dele af en kulgrill er ofte fremstillet af stål belagt med emalje eller pulverlakeret stål. Der er forskel på hvordan du behandler disse to overflader. Hvis din grills udvendig dele er lavet af emajeret stål kan du med fordel rense denne med sæbevand (brun sæbe) og stykke stanniol rulle sammen til en kugle. På grillens yderside skal du benytte en skumgummi skuresvamp. Langt de fleste kuglegrills er fremstillet i emajeret stål.

Vis din kuglegrill derimod er stål med pulverlakering vil jeg anbefale at du bruger en skumgummi skuresvamp og brun sæbe på både inder- og yderside, prøv dig eventuelt frem med staniol på indersiden, men ALDRIG på ydersiden. Lad gerne sæben sidde i 5 til 10 minutter før du igen gnubber løs med skuresvampen og til sidst med rigelig mængder varmt vand.

Opvaske tabs virker fantastisk
Grillristen kan godt være grim at se på. Der kan sidde både fastbrændt mad og gammel aske på risten, men frygt ej, den kan nemt gøres rent. Du skal bruge enten en opvaske tab til opvaskemaskinen eller brun sæbe og en stor plastikpose.

Hvis du bruger en opvaske tab, skal du knuse den og opløse den i et lille glas lunt vand. Herefter smørs hele resten ind i sæbeblandingen og risten lægges i en stor plastikpose der lukkes til og her ligger risten i 2 til 3 timer. Hvis du bruger brun sæbe skal du blot smøre risten ind i ufortyndet brun sæbe og ligeledes lægge den i en plastikpose, der lukkes til i 2 til 3 timer.

Når risten har ligget i plasticposen i et par timer eller 3, tager du den ud og renser den med en kugle stanniol eller en grov skuresvamp. Hvis du ikke får alt snavset af i første forsøg kan du gentag hele behandling en gang til. Nu burde du have en flot og blank grillrist igen.

Rens, tør og smør med olie
Når du er færdig med at rense og vaske hele din grill, skal du tørre den rigtig grundig af og til sidst smøre hele grillen, både indvendig, udvendig og på risten med neutral madolie som solsikke eller vindruekerneolie. Denne behandling er med til at forlænge grillens levetid, og så ser grillen også super skarp ud når du skal have den solgt.

Rigtig god arbejdslyst.