Sådan laver du en nem og god rødvinssauce | Se opskriften
Opskrift på rødvinsauce – Sådan gør du
Rødvinssauce er prikken over i´et, når du skal servere en god bøf eller et stykke lækker oksesteg. Her er to opskrifter på rødvinssauce, en nem og en lidt mere tidskrævende.
OPSKRIFT – Den nemme rødvinssauce
- 5 dl rødvin, gerne Côtes du Rhône
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl letmælk
- 1½ dl piskefløde eller sødmælk
- 50 gram smør
- 2 spsk kalvebouillonkoncentrat (f.eks Touch of Taste)
- 1 spsk friske timianblade, eller en tsk. tørrede
- Kulør, salt og peber
TILBEREDNING
Kog rødvinen ned til ca. 1 dl sirup, hvorefter gryden tages af varmen. Bland mel med to spsk mælk i en tykbundet kasserolle (kold), og når blandingen er jævn, tilsættes resten af mælken og piskefløden. Kog saucen op under konstant omrøring i ca. 5-8 minutter, og tilsæt så vin-siruppen og de øvrige ingredienser, og rør saucen til den er jævn. Smag til med salt og peber.
OPSKRIFT – Den tidskrævende rødvinssauce
- 7.5 dl rødvin, gerne Côtes du Rhône
- 1½ dl balsamico-vineddike
- 3 dl kalvefond (f.eks Touch of Taste eller Oscar)
- 25 gram smør
- 2 gulerødder
- 2 skalotteløg
- 150 gram knoldselleri
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 spsk friske timianblade eller en tsk tørrede
- 2 laurbærblade
- Groft salt og friskkværnet peber
- 100-150 gram koldt smør til montering til sidst
TILBEREDNING
Skræl gulerødder og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Hak løgene fint. Smelt 25 gram smør i en tykbundet gryde, tilsæt grøntsagerne og balsamicoeddiken. Pas på, når eddiken damper af. Det kan svide i øjnene, så hold ikke hovedet over gryden.
Lad grøntsager og balsamico koge for fuld styrke indtil balsamicoeddiken er kogt ind til en tyk sirup. Tilsæt nu 1 dl rødvin af gangen og lad den koge ind til tyk sirup. Gentag indtil al rødvinen er kogt ind. Tilsæt nu laurbærblade, peberkorn og kalvefond og lad det hele simre i ca. 30 minutter ved svag varme til saucen er kogt ind til det halve. Hæld saucen igennem en sigte ned i en ny, tykbundet gryde, så grøntsager, krydderier mv. bliver tilbageholdt.
Varm saucen op, og tilsæt små klumper koldt smør mens du rører i saucen. Det kaldes at ”montere” saucen. Til sidst får saucen en flot, blank og lind konsistens. Smag til med salt og peber, og du har en helt forrygende rødvinsauce, som vil imponere dine gæster. Voila!
Rødvin til rødvinsaucen? Min anbefaling
Kan man få nok rødvin? Jeg tvivler, og synes, du skal overveje en god rødvin til sin sauce. Der er mange muligheder og gennem vores samarbejdspartner H. J. Hansen Vin henviser jeg til deres store rødvinskategori. Se de mange rødvine her >>