Øl marineret mørbradspyd med pølser og bacon | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Øl marineret mørbradspyd med pølser og bacon | Grilltips.dk

Øl marineret mørbradspyd med pølser og bacon
Grilltips.dk

Denne opskrift har virket hver eneste gang, og selvom kødet er marineret i øl, elsker ungerne den alligevel. Øllet smager ikke for kraftigt igennem, men giver en utroligt lækker smag til kødet.

OPSKRIFT (4 pers.)

  • 1-2 afpudsede svinemørbrad
  • 12-15 skiver bacon
  • 4-6 krydderpølser

Marinade

  • 1 spsk. Sød sennep (f.eks Frenc´s yellow mustard)
  • 1 spsk. Akaciehonning
  • 1/2 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 spsk. Madolie (raps eller oliven)
  • 1/2 liter mørk øl (Ale, Brownale eller mørkere)
  • Peber, salt, chili efter smag

TILBEREDNING

Puds eventuelle hinder og fedt af mørbraden, og skærm den i mundrette stykker (ikke for små, så kan de ikke komme på spyddene). Bland alle ingredienser til marinaden, og læg mørbradstykkerne i en frysepose. Hæld marinaden over, pres luften ud af posen og snær den tæt. Lad mørbraden trække i mindst 2 timer men gerne en hel dag, hvis muligt.

Skær baconskiverne i halve, og skær pølserne i passende stykker.

Tag mørbraden op af marinaden, og dyp kødstykkerne let med et stykke køkkenrulle. Gem marinaden.

Stik skiftevis et stykke mørbrad, en pølse og et stykke bacon som du folder sammen 2 gange på spyddene.

Tænd grillen på direkte varme, og grille spyddene på alle sider til de er færdige. Pensl i starten med lidt marinade, men stop med at pensle når spyddene er ca. halvt færdige.

Server spyddene med en lækker Coleslaw eller andre salater med friske grønsager, og du får et helt fantastisk måltid som alle kan lide.

TIP

Du kan nøjes med at marinere halvdelen af kødet, og så kan du lave et par spyd med kød, almindelige pølser og bacon til børnene, hvis du er bange for at de ikke bryder sig om øl marinaden.