Flankeruller med barbecuemarinade og bacon | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Flankeruller med barbecuemarinade og bacon | Grilltips.dk

Flankeruller med barbecuemarinade og bacon
Grilltips.dk

Flanksteak har længe været en favorit ved grillen, på grund af sin gode smag og evne til at forblive lækker og mør, selvom man giver den lidt for længe på grillen. Her har jeg brugt flanksteak på en helt ny måde.

OPSKRIFT (4 pers.)

  • 1 stor flanksteak (fersk, eller marineret)
  • 8-12 skiver bacon
  • Bambusspyd eller tynde grillspyd.

Marinade

  • 3 spsk. Soyasauce
  • 2 spsk. Friskpresset citronsaft
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 tsk. Paprika (gerne røget paprika)
  • 1 spsk. Heinz Ketchup
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • Friskkværnet salt og peber samt et nip Cayennepeber eller lidt chiliflager

TILBEREDNING

Bland alle ingredienser til marinaden sammen, og læg flanken i en stor frysepose. Hæld marinaden i posen. Sørg for at der er marinade overalt på kødet, pres luften ud af posen og snør den. Læg posen i en skål og lad flanken trække et par timer og gerne længere hvis det er muligt.

Hvis din flanke allerede ér marineret fra slagteren, behøver du ikke at marinerer den selv.

Tag flanken op af posen og dup den tør med køkkenrulle. Gem marinaden.

Skær flanken i strimler, på tværs af kødfibrene. Strimlerne skal være lige så brede som en skive bacon.

Læg baconskiver på flankestrimlerne og rul dem sammen. Stik et spyd igennem, og kødet er klar til grillen.

Tænd grillen på direkte varme, og grill flankerullerne i ca. 6-10 minutter på hver side. Pensl jævnligt med lidt af marinaden, men lad være at pensle de sidste 5 minutter. Tag dem af grillen, lad dem hvile i et par minutter og træk så forsigtige spyddene ud. Nu har du de lækreste ruller som du kan servere med kold kartoffelsalat eller vores skønne ”alt godt fra køleskabet” grønsagsret.

VINVALG

En Spansk Syrah passer perfekt til flanksteak.