Blomkål med æbler, tranebær og pinjekerner | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Blomkål med æbler, tranebær og pinjekerner | Grilltips.dk

Blomkål med æbler, tranebær og pinjekerner
Grilltips.dk

Til en lækker grilleret hører også en god salat. Blomkål er faktisk rigtig lækker i salat, og hvis du vil, kan du grillen blomkålen før du tilsætter den til salater, men den smager også dejligt rå, med de rette ingredienser og lidt dressing.

OPSKRIFT (4 pers)

  • 1 stor blomkål
  • 2 røde æbler
  • 1 dl. tørrede tranebær
  • ½ dl. ristede pinjekerner
  • Bredbladet persille
  • Olivenolie
  • Akaciehonning
  • Citronsaft
  • Salt og peber

TILBEREDNING

Skær blomkålen i mindre stykker, hvis du vil bruge den rå, eller skær den i skiver hvis du vil grille den først. Hvis du vil grille den, skal du smøre skiverne med olie eller smør og grille dem på begge sider i 3-4 minutter. Lad herefter skiverne køle af, før du skærer dem i mindres stykker og bruger dem i salaten.

Rist pinjekerner på en tør pande, og lad dem køle af.

Skær æblerne i tern, hak den bredbladede persille og rør en dressing af olivenolie, citron samt en teske akaciehonning. Krydr med salt og peber.

Bland alle ingredienserne sammen, og hæld dressingen over.

Brug salaten til frokostretter og lettere anretninger med fjerkræ og gris.

VINVALG
Hvis salaten bruges ved lettere anretninger som fjerkræ og gris er en god italiensk rosé være vejen frem, et bud på dette ville være en Bardolino Chiaretto.

Næste artikel

Dette er den seneste opskrift