Broccolisalat – klassiker perfekt til grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Broccolisalat – klassiker perfekt til grill | Grilltips.dk

Broccolisalat – klassiker perfekt til grill
Grilltips.dk

Broccolisalat er noget man forbinder med konfirmationer, buffet og mad fra ”dengang far var dreng” men det er faktisk en ret der egner sig rigtig godt til retter fra grillen.

OPSKRIFT (4 pers)

  • 250 gr bacon i skiver
  • 1 stor Broccoli
  • 1 spsk. Solsikkekerner
  • 2 spsk. Rosiner
  • 1 lille Rødløg
  • 2 dl. Creme fraiche
  • 1 spsk. Mayonnaise
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Salt og peber efter smag

TILBEREDNING

Skær bacon i mindre stykker og steg det sprødt på en stegeplade eller en pande. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle.

Skær broccoli i mindre buketter og hæld lig det i en gryde kogende, letsaltet vand, i max 2 minutter. Hæld broccolibuketterne i en sigte, hæld kold vand over, og lad dem dryppe af. Du kan også vælge at skære broccoli i tykke skiver, pensle dem med olie og grille dem på begge sider i 2-3 minutter. Pas på at de ikke får for meget varme, så kan broccoli godt blive bitter.

Bland dressingen, og vend alle ingredienserne sammen. Lad salaten trække i nogle timer, eller gerne fra morgen til aften, så bliver den bedst.

TIP
Server broccolisalat til alle typer grillretter med fart på krydderierne, som for eksempel grillede peberbøffer, mexicansk inspirerede retter eller Grilltips egen skønne opskrift på Iberisk Sortfodsgris.