Græsk salat med marineret kylling i grill | Grilltips.dk
Denne opskrift er super nem at tilberede, men smager helt fantastisk. Du kan skifte kylling ud med skinke Mignon eller koteletter, hvor du trimmer fedtet af inden tilberedning. Nemt. Lækkert og så er det oven i købet sundt.
OPSKRIFT (3-4 pers.)
3 store kylling bryster
½ dl. Olivenolie
1 spsk. Citronsaft
2 fed knust hvidløg
1 spsk. Tørret oregano
Peber
Salat:
1 salathoved (iceberg eller krølsalat)
1 rødløg
½ agurk
3-4 blommetomater
½ dl. Sorte oliven (eller olivenmix)
4-5 syltede artiskokhjerter (valgfri)
1 dl. Feta ost i tern
TILBEREDNING
Bland olivenolie, citronsaft, knust hvidløg og tørret oregano. Læg kylling brysterne i en skål eller en plasticpose og hæld marinaden over. Lad kyllingen trække i marinaden i mindst 1 time, og gerne 3 eller 4 timer.
Skyl salaten og riv bladene i mindre stykker. Skræl løget og særk det i tynde skiver. Tomater skæres i kvarter, agurken flækkes på langs og kernerne fjernes med en ske, hvorefter agurken skæres i tynde skiver. Del artiskokhjerterne i halve eller kvarte, alt efter størrelse.
Bland alle ingredienserne til salaten. Dryp kylling brysterne af, krydr med salt og peber, og grill dem på direkte, middel varme og 4-6 minutter på hver side. Lad dem køle en smule, før de skæres i skiver og anrettes ovenpå salaten. Rør eventuelt en dressing, med samme ingredienser som marinaden, og hæld den over salaten, men husk at smide den marinade som kyllingen har ligget i, ud!