Grillet bananasplit med rom og krokant | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet bananasplit med rom og krokant | Grilltips.dk

Grillet bananasplit med rom og krokant
Grilltips.dk

Grillede bananer er en klassiker som er nem at lave, og som smager fantastisk. Her er opskriften på en grillet bananasplit med chokolade, rom og is. En dessert på grill, som vil henrykke ved middagsbordet.

OPSKIFT (4 pers)
4 bananer
2 dl revet chokolade (mørk chokolade 70 eller 80% kakao indhold)
4 kugler vaniljeis
2 spsk Krymmel eller krokant (valgfrit)
Eventuelt mørk rom (til de voksne)

TILBEREDNING
Læg bananer, med skræl, på grillen, ved middel, direkte varme, og vend dem jævnligt til skrællen er sort over det hele. Pas på at bananerne ikke flækker (så er varmen for høj), og hvis de gør, vend dem og tag dem af før de flækker på den anden side.

Når bananerne er grillede færdig, tages de af grillen og er klar til at blive fyldt. Flæk bananen, med skræld på, og tryk enderne sammen (ligesom en bagekartoffel) så bananen åbner sig. Drys en spiseske revet chokolade ned i bananen, læg en kugle blød vaniljeis ovenpå, og drys med krokant, en smule revet chokolade eller farvet krymmel på toppen. Nu er retten klar til servering.

Hvis du vil lave desserten til ”voksne”, kan du starte med at flække bananen, hælde en spiseske mørk rom ned i bananen, og så drysse med choklade og lægge isen på toppen til sidst. Pynt med et syltet kirsebær, krokant, krymmel eller chokolade.

TIP

Krokant laves af sukker, som smeltes på en pande, hvorefter du tilsætter en stor håndfuld smuttede mandler. Rør rundt i et par minutter, hvorefter sukkermassen og mandlerne hældes uf på et stykke bagepapir. Lad det størkne og køle ned, hvorefter det brækkes i mindre stykker, og hakkes i en foodprocesser. Nu har du lækker mandelkrokant at drysse på desserten.

Du kan også riste en deciliter kokosmel og drysse over i stedet for krokant.

Denne ret er fremragende både sommer og vinter. Prøv for eksempel at servere denne dessert fra grill, efter en lang gåtur i sneen, sammen med en kop varm kakao eller en kop kaffe.