Middelhavssalat med perlespelt og grillede grønsager | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Middelhavssalat med perlespelt og grillede grønsager | Grilltips.dk

Middelhavssalat med perlespelt og grillede grønsager
Grilltips.dk

Middelhavssalet kan laves på et utal af måder og med mange forskellige ingredienser. Her er opskriften på middelhavssalet med aubergine, squash og peberfrugt.

OPSKRIFT
3 dl perlespelt
5 dl hønsefond
½ aubergine
½ squash
1 gul peberfrugt (snackpeber)
½ dl friskhakket persille (eventuelt bredbladet)
1 spsk friskhakket mynte
1 hvidløg
2-3 spsk god olivenolie
salt og peber

TILBEDRENING
Kog perlespelt efter foreskrifterne på pakken, ca. 20 minutter i 5 dl. hønsefond. Lad perlespelten køle af mens du tilbereder grønsagerne. Skær aubergine og squash i meget tynde skiver, og skær peberfrugten i ½ cm tynde skiver.

Bland olivenolie, knust hvidløg, salt og peber en i skål, og vend skiverne af aubergine, squash og peberfrugt i olien. Grill grønsagerne ved middel til høj varme på en grillplade (eller på en stegepande på komfuret) i ca. 3-4 minutter på hvad side. Tag grønsagerne af, lad dem kæle lidt, og bland dem så med perlespelten. Drys med mynte og persille, og rør retten igennem igen.

Nu har en en lækker middelhavssalet, som du kan kombinerer på mange forskellige måder.

Prøv at tilsætte 2 dl revet parmasanost til den færdige perlespelt, sammen med små stykker ristet chorizo pølse, eller hakkede, ristene kantareller og du har en mindre fed risotto.

Du kan riste eller grille et hav af lækre grønsager og blande dem i din middelhavssalat, og du kan tilsætte forskellige ristede kerner som pinje eller mandler, og du kan drysse med friskhakket koriander, basilikum eller chokolademynte. Smid en håndfuld gode og krydrede oliven ovenpå retten eller prøv med finthakkede, soltørrede tomater.

Bland en dressing af olivenolie, knust hvidløg, friskpresset citron, salt og friskkværnet peber og hæld over perlespelten når den er kølet af.

Mulighederne er uendelige, og det er kun din fantasi der sætter grænse for, hvordan du tilbereder din middelhavssalat.