Müsliboller på grillen - Opskrift på müsliboller | Grilltips.dk
Din grill er perfekt til at bage i, hvis du er opmærksom på temperaturen. Hvis du kan holde temperaturen stabil, får du de lækreste brød, boller og kager i grillen. Her er opskriften på müsliboller i grillen
OPSKRIFT (12-14 stk)
20 g gær
5 dl vand
½ spsk salt
1 spsk acacie honning
150 g müsli (med nødder, tørret frugt, havregryn)
400 g hvedemel (kan erstattes af en grovere melsort)
TILBEREDNING
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og acaciehonning.
Tilsæt herefter din müsli (alternativt, hak 150 gram nødder, tørret frugt og grovvalsede havregryn). Til sidst blander du melet i (gem en smule, som du tilsætter hvis dejen bliver for våd) og sæt dejen i køleskabet natten over.
Næste morgen/dag slår du dejen sammen og former den til 12-14 boller (pas på bollerne ikke bliver for små, så bliver de tørre i grillen),og bag dem ved indirekte varme i ca. 20-25 minutter.
Hvis du er i tvivl om bollerne er gennembagte, kan du stikke en kødnål ned i midten af en bolle. Hvis der sidder dej fast på nålen, er bollen ikke færdig, og skal have et par minutter mere.
Server med kold smør, eller pak bollerne i picknic kurven og server dem med (hjemmelavet) marmelade eller pålægchokolade på skovturen.