Øl til ost – fra Skovlyst Bryghus | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Øl

Øl til ost – fra Skovlyst Bryghus | Grilltips.dk

Øl til ost – fra Skovlyst Bryghus
Grilltips.dk

Det er ikke kun vin der klæder de store oste, også øl kan være en fremragende ledsager. Skovlyst Bryghus har her tre spændende varianter der passer godt til oste, tapenader og syltede frugter.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Skovlyst har brygget tre spændende varianter: India Pale Ale, Nældebryg og Ahornbryg, som på hver sin måde passer godt til klassiske oste, indbagte oste, snacks, tapenader og andre dessert-retter med ost.

India Pale Ale – Gylden Ale
Her er der tale om en kraftfuld og meget fyldig øl, med en forfriskende bitterhed og frugt, der gør den ideel til store oste som Roquefort, Camembert, lagret Cheddar og Gauda med krydderurter eller chili samt ristet brød med oliventapenade. Øllen er brygget med specialudvalgte humlesorter, der giver øllet en fin kompleks smag og en flot gylden farve.

Alkohol styrke: 6%

Nældebryg – Havre Stout
Med sin flotte mørke farve og fine stout-karakter der byder på både fylde, malt og til sidst lakrids, er det en fremragende øl til krydret mad og oste. Prøv denne øl til en indbagt brie med chili, eller feta i filodej med krydderier. Den kan også nydes til rene oste som Danablu (blåskimmel) eller oste med kommen, chili og krydderier, samt syltede frugter og nødder.

Se mine opskrifter på ost i grill her >>

Alkohol styrke: 6,5%

Ahornbryg – Forårsbock
Denne tysk-inspirerede bock er brygget med flere forskellige karamelmalte og er tilsat ahornsirup. Øllen er frisk, med en sødlig tone, der gør øllen dejligt rund og velegnet til madlavning. Den er blandt andet rigtig fin til braisering, men kan også nydes kold til lækre oste som brie, cheddar, hvidskimmel, gedeost og indbagt milde oste.

Se min opskrift på braiseret svineskank her >>

Alkohol styrke: 5,5%

Bryghuset i skoven
Skovlyst Bryghus brygger et stort udvalg af lækre specialøl, som du kan købe i de fleste supermarkeder, blandt andet Bilka, Føtex og Netto. Du kan læse meget mere om Skovlyst Bryghus og deres spændende program af øl på Facebook her>>

Tags