Rejesalat med mango, rugbrødskrymmel og chilidressing | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Rejesalat med mango, rugbrødskrymmel og chilidressing | Grilltips.dk

Rejesalat med mango, rugbrødskrymmel og chilidressing
Grilltips.dk

Denne salat kan laves med grillede rejer eller varmrøget laks og smager fantastisk. Salaten kan bruges som en forret eller en hovedret med et stykke hjemmebagt brød med kryddersmør og et koldt glas øl eller hvidvin.

OPSKRIFT (4 pers.)
200 gr. pillede rejer (i lage) eller 200 gr. varmrøget laks
1 avokado
1 rød peber
50-70 gr. feldsalat eller babyspinat
½ mango
1 dl. bredbladet persille
Friskkværnet peber

DRESSING
2 dl. creme fraich
2 spsk. sød chili sauce
1 knsp. Salt

RUGBRØDSKRYMMEL
5 skiver rugbrød
1 knsp. cayennepeber
1 knsp. groft salt

TILBEREDNING
Hæld lagen fra rejerne, og dryp dem af i et klæde. Stik rejerne på små grillspyd og pensl dem med olivenolie, drys med peber. Grill rejerne i 1 minut på hver siden på en varm grill, ved direkte varme. Tag rejerne af spydene, og lad dem køle på et stykke køkkenrulle. (du kan også bruge rejerne uden at grille dem).

Skær avokado og mango i mundrette bidder, og snit peberfrugten i tynde strimler. (Hvis du bruger laks i stedet for rejer, skal kødet pilles med en gaffel, så det bliver til mindre mundrette stykker.)

Skyl feldsalaten grundigt, og pluk den fra hinanden med fingrene. Hak bredbladet persille groft. Bland alle ingredienserne sammen i et fad.

Dressingen blandes i en skål og sættes i køleskabet i minimum 15 minutter.

Rugbrødet hakkes i en foodprocessor eller mini-hakker til det er meget findelt. Herefter ristes det på en brænd varm pande i 2 minutter, hvorefter der skrues ned for varmen og det steget videre i 4-6 minutter, til krymelet er gylden og sprød. Drys med cayennepeber og groft salt, og bland det med krymlen. Læg det til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Server salaten (både rejer, dressing og rugbrødskrymmel skal være koldt) med dressingen ved siden af, og drys lidt rugbrødskrymmel over salaten, lige før servering.