Salat med avokado, sugarsnaps og basilikum | Grilltips.dk
Salater kan sammensættes på mange måder og med alle tænkelige ingredienser. Her er opskriften på en grøn salat, med grønne grønsager. Dryppet med olivenoliedressing og krydret med peberblanding.
OPSKRIFT (4 pers.)
2 avokadoer
200 gr. sugarsnaps (ærter)
10-15 friske salatblade
1 dl. friske basilikumblade
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. pebermix
Salt og peber
TILBEREDNING
Skræl avokado, halvér dem og skær dem i skiver. Pres eventuelt en smule citron eller limesaft over skiverne, så de ikke bliver brune.
Bring en gryde med vand i kog, og hæld sugarsnaps i vandet. Lad dem koge i 2 minutter, hvorefter vandet drænes fra, og ærterne overhældes med koldt vand, til de er kølet ned. Drys af i et dørslag.
Læg salatblade i bunden af et fad. Læg sugarsnaps ovenpå, derpå avokadoskiver og til sidst de friske basilikumblade.
Lav en dressing af citronsagt, olivenolie, salt og peber, rør den godt sammen.
Hæld dressingen over og slut af med at drysse lidt grov pebermix over. Nu er salaten klar til servering, til en grillkotellet, grillhakkebøf eller et kødspyd.
TIP
Du kan tilføje andre grønne grønsager som forårsløg snittet i tynde skiver, eller grøn peber, ligeledes skåret tyndt.
Prøv at drysse salaten med finthakket dild, i stedet for basilikumblade, så er salaten også fremragende til et stykke grillet fisk eller et skaldyrsspyd.
Hvis du kan lide hvidløg kan du med fordel knuse et fed hvidløg i dressingen før du hælder den over.