Test: Ketchup til mad fra grillen | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Test: Ketchup til mad fra grillen | Grilltips.dk

Test: Ketchup til grillmaden
Grilltips.dk

Ketchup hører til ved grillen og passer godt til både kød, pølser, dressing og saucer. Udvalget er stort, men hvilken passer bedst til grillen? Her er en test af udvalgte ketchups.

Ikke sponsoreret indhold – På eget initiativ og ikke betalt af annoncør
Denne artikel er skrevet på eget initiativ, og er ikke sponsoreret eller betalt af en ekstern leverandør. Artiklen afspejler udelukkende vores egen mening om produktet eller virksomheden.

Hvad er en god ketchup til grillmad?
En ketchup til grillmad skal have en god kraftig smag af tomat, samt en god krydring der gør den velegnet til retter fra grillen, uanset om det er pølser, bøffer eller steg. Den må ikke være for tynd, ikke for sød og ikke for neutral i smagen.

Smag og pris
I testen tages der udgangspunkt i smagen og prisen. Jeg kårer en ”BEDST TIL GRILLEN” og en ”BEDST TIL PRISEN” ketchup, og giver dig dermed to valgmuligheder for at vælge den bedste ketchup til dine grillretter.

STOKES TOMATO KETCHUP (580 gr.) – VINDEREN: BEDST TIL GRILLEN
Testens vinder, der med en dejlig tyk konsistent, store sødme og fremragende krydring gør den særdeles velegnet til bøffer, burger, fritter og i dressinger. Det er samtidig den ketchup der har det højeste sukker- og saltindhold, hvilket er med til at give den store smag. Stokes Tomato Ketchup bruger 200 gr. tomater til at fremstille 100 gr. ketchup. Prisen er høj, men det samme er kvaliteten, så det hænger sammen.

Smag: ***** (5/5)
Pris: Kr. 54,-
Pris pr. kg: Kr. 93,-

HEINZ TOMATO KETCHUP (570 gr.) – EN KLASSIKER
Her er en klassiker i grillkøkkenet. Heinz har hørt til grillpølser og burger i mange år, og det er stadig en dejlig ketchup. Den er frisk med en god eddikesmag, fin balance mellem eddike og krydderier og en fin lind konsistens. Om man kan lide den tarvelige plastikflaske er en smagssag, men den er praktisk og nem at dosere med.

Smag: **** (4/5)
Pris: Kr. 31,50
Pris pr. kg: Kr. 55,25

BUDGET KETCHUP (560 gr.) – LAVPRISKETCHUP: BEDST TIL PRISEN
Her er testens absolutte overraskelse. Jeg havde afskrevet denne ketchup inden testen startede, og var sikker på at en lavpris-ketchup ville ende med en sidsteplads, men nej! Denne BUDGET KETCHUP fra Bilka smager og ligner Heinz Tomato Ketchup til forveksling, og i en blindtest mellem disse to ketchups, vandt BUDGET rent faktisk. Den er dog lavet med lidt flere aromaer end Heinz, og derfor får den en flot 3. plads. En absolut fin ketchup til pølser, burger og dressinger. 10 kroner på kilo, er absolut en attraktiv pris.

Smag: **** (4/5)
Pris: Kr. 5,95
Pris pr. kg: Kr. 10,50

SKAGEN KØKKENET KETCHUP MED LØG (250 gr.) – GOURMET KETCHUP MED BID
Det er måske uretfærdigt at tage en håndlavet gourmetketchup med i testen, da den burde være en sikker vinder, men jeg synes at det ville være et frisk pust. Skagen Køkkenet Ketchup med løg er en fremragende, meget sød og velsmagende ketchup med knasende stykker af løg og en fin syre fra eddiken. Med denne ketchup kan du lave en gourmet hotdog, en lækker dressing eller bruge den ren til frankfurtere og fritter. Det er samtidig testens absolut dyreste ketchup, hvilket betyder at man ikke kommer til at spise den hver dag.

Smag: **** (4/5)
Pris: Kr. 46,-
Pris pr. kg: Kr. 184,-

BEAUVAIS TOMATKETCHUP (660 gr.) – TOMAT, TOMAT & ATTER TOMAT
Her er en klassiker som har været i det danske køkken i mange år. Det er en krydret ketchup, der egner sig rigtig fint til pølser og ikke mindst spaghetti, æggekage og dressinger. Der er meget sødme, og måske en smule for meget til at klæde en hakkebøf, en steak eller et stykke steg.

Smag: *** (3/5)
Pris: Kr. 34
Pris pr. kg: Kr. 51,-

MUTTI KETCHUP (340gr.) – EN ITALIENSK KLASSIKER
MUTTI er en legendarisk italiensk ketchup, som nu er at finde på hylderne i mange danske supermarkeder. Den er lavet med tomatkoncentrat og det kan smages. Det giver en syrlig og meget frisk ketchup som i smagen er lidt tynd og spinkel, og ikke kan byde en grillet bøf op til dans. MUTTI er fin til pasta og lette italienske retter, men ved grillen kommer den til kort.

Smag: ** (2/5)
Pris: Kr. 17,-
Pris pr. kg: Kr. 50,-

URTEKRAM TOMATKETCHUP (500 gr.) – ØKOLOGISK KETCHUP
Økologisk og glutenfri og temmelig kønsløs. Urtekram Tomatketchup er desværre temmelig ligegyldig og smager som de billige varianter som sælges i røde plastikflasker i NETTO og Fakta. Det er ikke en ketchup som jeg vil bruge til mad ved grillen, dertil er den for kedelig.

Smag: * (1/5)
Pris: Kr. 34,-
Pris pr. kg: Kr. 51,-

Verdens bedste ketchup

Her er udvalget af ketchup som indgik i testen

Konklusion – èn endegylig ketchup?
Der findes ikke én endegyldig grillketchup, da mad fra grill er så alsidig, at der er plads til flere typer ketchup. Hvis du har en flaske STOKES, en flaske HEINZ og en flaske BUDGET ketchup stående i køleskabet, er du klar til alle retter på grillen, og kan altid serverer en dejlig ketchup der passer til maden.

Der findes naturligvis mange flere typer ketchup på markedet, men jeg har valgt at tage udgangspunkt i mærker der kan findes i de fleste velassorterede danske supermarkeder. Priserne kan naturligvis variere fra supermarked til supermarked.

Der findes uden tvivl mange flere gode mærker og udgaver, men ovenstående er ihvertfald et kvalificeret bud på nogle af de bedste på markedet, og nogle af dem som jeg foretrækker i mit grillkøkken.