Æbletærte – Klassisk Bedstemor And tærte | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Æbletærte – Klassisk Bedstemor And tærte | Grilltips.dk

Æbletærte – Ala Bedstemor And
Grilltips.dk

Opskriften på denne æbletærte stammer fra et Anders And blad fra 1978. Den er blevet trimmet lidt for sukker, men ellers er det den oprindelige opskrift. Her er opskriften på æbletærte i grill.

OPSKRIFT (6-8 personer)

Dej
300 gr. hvedemel
200 gr. smør
75 gr. sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
5 madæbler
100 gr. sukker
50 gr. hvedemel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt muskatnød
2 tsk. perlesukker
50 gr. smør skåret i små tern
samt citronsaft og lidt smør til at smøre formen.

TILBEREDNING

Dej
Bland hvedemel med sukker, æg, vaniljesukker og smørret som skæres i mindre stykker. Hæld dejen til en fast lind dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i en times tid.

Fyld
Vask æblerne, skær dem i kvarter og fjern kærnehuset. Skær herefter æblerne i tynde skiver 3-5 milimeter, og læg dem i en skål. Pres lidt citronsaft ud over skiverne så de ikke bliver brune. Bland herefter mel, sukker, kanel og muskatnød sammen, og vend æbleskiverne i. Vend det hele godt sammen, så melblandingen fordeler sig på æbleskiverne.

Bagning
Tag dejen ud af køleskabet, og det dejen i to lige store dele. Ælt den ene del hurtigt igennem. Så den blibver smidig at arbejde med. Kom herefter lidt mel på bordpladen og rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse. Smør et tærtefad (28cm) med smør, og læg den udrullede dej i formen. Pres overskydende dej af kanten på formen.

Fordel nu æblefyldet og i formen, og fordel de små klatter af smør ovenpå fyldet.
Ælt nu den anden halvdel af dejen hurtigt igennem, og rul den ud til ca. ½ cm tykkelse. Læg dejen ovenpå tærteformen som låg, og pres forsigtig dejen mod kanten, så den slutter til. Pensl låget med vand, og skær 6-8 snit i låget så dampen kan komme ud under bagningen. Drys til sidst toppen med perlesukker.

Bag tærten i grillen (eller i en ovn), ved indirekte varme (sæt tærtefadet på en bage- eller pizzasten) ved 220-230 grader i ca. 35-45 minutter. Kig til tærten en gang imellem, og drej den eventuelt lidt, så den for jævn varme over det hele.

Server tærten lun, men kold flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis.