Naanbrød – lav dem på 1000 måder | Grilltips.dk
Naanbrød stammer fra mellemøsten, og udmærker sig ved at være bagt med yoghurt og masser af krydderier. Du kan selv bestemme hvordan dit naanbrød skal smage, god fornøjelse.
OPSKRIFT
2,5 dl lunkent vand
30 g gær
1 dl yoghurt natural
1 æg
1 dl smeltet smør
10 g salt
10 g sukker
650 g hvedemel (alternativt prøv durum hvedemel)
Tørrede krydderier efter behag (drysses ovenpå, eller tilsættes til dejen)
1 dl olivenolie til pensling (du kan også bruge vindruekerneolie eller smeltet smør)
TILBEREDNING
Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og salt. Lad blandingen stå ved stuetemperatur i 10 minutter, så gæringsprocessen hjælpes på vej.
Bland æg, yoghurt og smeltet smør i en skål og tilsæt gærblandingen, og rør det hele godt sammen.
Tilsæt nu melet, lidt af gangen, og rør herefter dejen, f.eks. i en røremaskine i 8-10 minutter, først halvdelen af tiden på middel hastighed og så den sidste del på høj hastighed. Dette giver en stærk og smidig dej. Lad dejen hæve i et par timer, til den er vokset til dobbelt størrelse.
Del nu dejen i 5-10 stykker, alt efter hvor store Naanbrød du vil have. Gør bollerne flade med hænderne og rul dem eventuelt ud med en kagerulle, så de er ca ½ cm tykke.
Du kan nu krydre dine Naanbrød, med lige det du har lyst til. Du kan komme sesamfrø, koriander, spidskommen, hvidløg, havsalt, cayennepeber osv. Det er helt op til dig. Pensl den ene side af brødet med olie eller smeltet smør og drys dine favorit krydderier på.
Læg derefter dine Naanbrød på grillen, ved direkte varme i ca. 2-3 minutter med den penslede side nedad. Pensl samtidig den sider der vender opad, tilsæt krydderier og vend brødet. Du kan også grille dine Naanbrød på en pizzasten eller grillplade, så får du Naanbrød uden grillstriper, men lige så lækre.
Naanbrød er meget velegnet til orientalsk med, men du kan også prøve et Naanbrød med et stykke stegt kylling, hjemmelavet tzatziki og skiver af grillet tomat. Det er ligeledes velegnet til supper eller som madbrød med lidt smør.