Hjemmelavet Barbecue Sauce med Whiskey og krydderier | Grilltips.dk

- Grilltips.dk
- On 4. august 2014
Barbecue Sauce eller BBQ Sauce som amerikanerne kalder den, er en klassiker i grill køkkenet. Med dens røgede, søde og kraftfulde smag er den perfekt til spareribs (gnaveben), kylling, koteletter eller som dip til panerede kyllingestykker.
OPSKRIFT
2 Rødløg
2 Fed hvidløg
1 stort æble
100 Gr brun farin
1/2 dl Soya sauce
1 dl. Øl
1 dl Heinz Ketchup (alternativt anden ketchup)
1½ dl. Æblejuice eller cider
1 dl. Jack Daniels Whiskey (alternativt slavewhisky)
1 tsk. Røget Paprika (Smoked Paprika kan købes I de fleste supermarkeder)
1/2 tsk. Chilipulver eller knust chiliblanding
½ tsk Cayennepeber
Salt og peber
TILBEREDNING
Hvidløg, æble og rødløg hakkes fint og svitses brune i en gryde i lidt smør. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og det hele småkoger, under låg i 30 minutter. Herefter kan saucen blendes med en stavblender eller i en blender. Saucen skal være tyk og jævn, ellers hænger den ikke ordentligt fast på kødet når du pensler med saucen. Hæld saucen på et glas med patentlåg, og lad den køle af.
Du kan sagtens variere en del af ingredienserne, og eventuelt tilføje friske chilifrugter som Chiposle eller Jalapenõs, eller prøv med en tsk. rå kakao. Det er kun fantasien der sætter grænser.
TIP!!! Hæld IKKE whiskey i gryden som det første når løgene er brunede, det kan ende i en ordentlig flamme, hvis der er åben ild i nærheden. Hæld whiskey i som den sidste ingrediens og lad derefter saucen simre i 30 minutter. Saucen kan holde sig i køleskabet i et par dage i et tætsluttende glas med patentlåg.
Relaterede opskrifter
Drumsticks med barbecuesauce – Grilltips favorit bbq-sauce... 27. januar 2020 | Grilltips.dk

Chili-Mayo Barbecuesauce – En lille genistreg... 7. juni 2018 | Grilltips.dk

Spareribs-burger med bløde løg 19. oktober 2020 | Grilltips.dk

Spareribs kogt i øl – Nemt og lækkert 12. marts 2018 | Grilltips.dk
