Stegetemperatur - Kernetemperatur på kød og stege | Grilltips.dk
Anbefalet kernetemperatur for kød, når det tages ud af ovnen, grill eller op af gryden:
Lidt rød: 55-60 grader
Svagt rosa: 60-65 grader
Gennemstegt: 65-70 grader
Her er nogle mere præcise kernetemperature for udvalgte stykker køb. Ved nedenstående temperaturer er kødet rosa til let rose (som de fleste kan lide det). Hvis du ønsker det mere rødt skal du trække 2 grader fra, og hvis du ønsker kødet gennemstegt skal du lægge 3 grader til. Pas dog på at kødet ikke bliver tørt.
Culotte: 63-65 grader
Nakkekam og nakkefilet: 80 grader
Svinekam, flæskesteg og skinkesteg: 65 grader
Skinkeculotte og skinkemignon: 65-70 grader
Svinemørbrad: 62-65 grader
Kalvefilet: 60-62 grader
Oksemørbrad: 58-60 grader
Oksefilet: 58-60 grader
Oksetykkam: 80 grader
Roastbeef: 58-60 grader
Hakket kød og rullesteg: 75 grader
Stiksaltet/lage marineret kød: 75 grader (skal altid gennemsteges)
Tip: Køb et digitalt, da de ofte er meget præcise, men vær opmærksom på de pre-indstillede ”færdig” temperature, da de godt kan være lidt højre for dansk standart og derfor har en tendens til at give lidt for gennemstegt køb. Køb et termometer du selv kan indstille, og du får det bedste resultat.