Bagte gulerødder med timian og citron | Grilltips.dk
Gulerødder egner sig rigtig fint til grillen, da de tåler høj varme og dermed ikke brænder på for hurtigt. Denne ret er ment som tilbehør til bøffer, kylling eller fisk, og smager helt forrygende. Desuden er den super nemt at tilberede.
OPSKRIFT (4 pers.)
1 bundt friske gulerødder med top (8-10 gulerødder)
10 kviste frisk timian
2 skiver citron
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
Salt, peber og eventuelt frisk hvidløg
TILBEREDNING
Skær toppen af gulerødderne og skyl gulerødderne grundigt for jord. Flæk herefter gulerødderne på langs.
Kom en spiseskefuld olivenolie i et ildfast fad, og smør det ud. Løg herefter gulerødderne i fadet.
Læg smørret ovenpå gulerødderne sammen med kviste af timian og citronskiver. Krydr med peber og en lille smule salt.
Bag i grillen, på indirekte varme (200-240 grader) i 20-35 minutter, indtil gulerødderne har fået farve og ser tilberedte ud.
Server gulerødderne sammen med bøffer, kylling eller retter med fisk.
TIP
Du kan tilsætte skiver af hvidløg til retten inden den skal i grillen, og du kan også tilsætte et skvat hvidvin.