Fyldt kyllingebryst med parmaskinke og urter | Grilltips.dk
Kylling er noget af det mest taknemmelige at arbejde med på en grill, og hvis du fylder det med lækkerier, bliver det bare endnu bedre. I denne opskrift har jeg fyldt et kyllingebryst med ost og parmaskinke, svøbt det i bacon og lavet en urtedressing til.
OPSKRIFT (4 pers.)
4-6 store kyllingebryster
6 skiver parmaskinke
12 skiver bacon
2 mozarella kugler
12 friske basilikumblade
3 spsk. god olivenolie
1 spsk. friskhakket rosmarin
1 spsk. friskhakket timian
1 spsk. friskhakket basilikum
½ fed hvidløg
Friskkværnet salt og peber
TILBEREDNING
Bland alle de friskhakkede krydderurter med knust hvidløg, citronsaft salt og peber. Lad gerne blandingen trække i et par timer.
Dup kyllingebrystet tørt med et stykke køkkenrulle, og skær en dyb lomme på tværs, i den ene side af brystet.
Skær mozarella-osten i skiver, og halvér skiverne. Kom to halve skiver ind i kyllingebrystet sammen med to hele basilikumblade, og fyld herefter en hel skive parmaskine ind, så den lukker åbningen i lommen, så osten ikke løber ud under tilberedning.
Vikl to stykker bacon rundt om brystet, så det også er med til at holde sammen på brystet.
Læg kyllingebrysterne i en foliebakke, men ikke for tæt sammen, og grill dem ved indirekte varme 220-240 grader i ca. 30 minutter.
Når kyllingebrysterne er klar til servering, hældes en generøs skefuld urteolie over, og brystet serveres for eksempel med firkantede kartofler og krydderløg – se opskriften her >>