Græsk mørbrad med urter og bacon | Grilltips.dk
Denne opskrift er en af vores favoritter når vi skal have svinemørbrad. Det er en ret der er nem at lave, den smager fantastisk og du kan selv bestemme hvor autentisk den skal være. Jeg giver den hele armen med både hvidløg og mynteblade, og det smager fantastisk
OPSKRIFT (4 pers.)
1 afpudset svinemørbrad
1 dl. feta i tern
½ dl. hakket persille
1 fed hvidløg
5-6 mynteblade
3 pakker bacon i skiver
Græsk krydderi-blanding (f.eks. Santa Maria)
Salt og peber
TILBEREDNING
Mørbraden skal skæres ud, så den bliver til et firkantet stykke kød. Lav først et snit på ca. 1 cm på langt af mørbraden, stik en finger i snittet, og læg et nyt snit, så kødet skæres ud som om du ruller en køkkenrulle ud.
Krydr kødet med græsk krydderiblanding, og læg mynteblade på.
Mos feta med en gaffel, og tilsæt knust hvidløg og hakket persille. Læg blandingen i midten, fra den ene ende til anden, og rul kødet stramt sammen.
Læg baconskiver ud op et skærebræt, så de lige akkurate lapper over hinanden. Læg mørbraden ovenpå, og læg på skift en skive ind over. På den måde ”fletter” du det hele sammen. Se billede
Læg mørbraden i et ildfast fad eller i en foliebakke, eventuelt sammen med halve majskolber der lige har fået et mavebælte af bacon. Sæt fadet i grillen på indirekte varme 220-240 grader i ca. 35-40 minutter.
Smid en håndfuld, vaskede, hele nye danske kartofler i en foliebakke, og smid et par smørklatter ved. Krydr med peberblanding og oregano. Læg 4-5 skiver citron ovenpå, og sæt fadet i grillen sammen med mørbraden. Når kartoflerne er færdige, presser/vrider du citronskiverne over kartoflerne, og så er de klar til servering.
Så har du et komplet, græsk inspireret måltid. Server sammen med hjemmelavet tzatziki og så er der ikke et øje tørt.