Grillede svampe med krydderolie og ost - Tapas på grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillede svampe med krydderolie og ost - Tapas på grill | Grilltips.dk

Grillede svampe med krydderolie og ost
Grilltips.dk

Svampe er lækre som tilbehør til et stykke grillet kød, eller som del af en tapas tallerken. Portobello svampe er perfekte til Tapas på grill, og hvis du krydre dem godt, og fylder dem med ost, er du sikker på succes. Her er opskriften på grillede svampe.

OPSKRIFT (4 pers.)

8 store flotte Portobello svampe
8 store friske basilikumblade
2 mozarella kugler eller 300 gram revet mozarella
100 gr blåskimmelost, smuldret feta eller en blanding

Krydderolie
1 dl god olivenolie
1 tsk finthakket frisk timian
1 tsk finthakket frisk rosmarin
1 spsk friskpresset citron
2 fed hvidløg
lidt revet citronskal (usprøjtet), salt og groft peber

TILBEREDNING
Skyl/børst svampene for jord og fjern stokken. Gør dette forsigtigt så svampen ikke knækker eller der går hul hele vejen gennem svampetoppen, hvor stokken har siddet.
Blad krydderolien og smag den til med revet citronskal, salt og peber. Der må gerne være ”drøn” på krydderolien, da svampen godt kan tåle noget smag.

Pensl indersiden (stokkesiden) med krydderolie og grill svampene, på direkte varme, med stokkesiden nedad først, til de får farve. Tag herefter svampene af grillen, læg et eller to basilikumblade ned i svampen, læg en tyk skive mozarella ovenpå og pensl igen med krydderolie. Drys blåskmmelost og/eller Feta ost ovenpå og grill herefter svampene videre, denne gang på indirekte, middel varme 180 til 200 grader (med osten opad) til osten er smeltet, og får lidt farve.

Nu er svampene klar til at servere, som tilbehør til en lækker grillbøf, et stykke steg eller som en del af en tapas tallerken.

TIP!!! Du kan lave denne ret i et utal af varianter. Prøv at lægge tynde skiver af chorizo pølse oven på osten inden du griller eller brug svampen i en burger i stedet for en bøf. Du kan også fylde svampen med en, godt krydret, tomatsalat, rive parmesan ost ovenpå og så grille den. Velbekomme