Grillet kylling med flødekartofler – En nyklassiker | Grilltips.dk
Når du griller en hel kylling, får du større garanti for saftigt kød, og hvis du ovenikøbet lægger den ovenpå flødekartofler er du sikker på succes.
OPSKRIFT PÅ Grillet kylling med flødekartofler (4 pers)
- 1 hel kylling (1300 gr eller større)
- 6-8 store kartofler
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 hønse- eller oksebouillon terning
- 1 økologisk citron (ikke sprøjtet)
- 4 kviste frisk timian
- 1 dl. vand
- ½ liter piskefløde
- 2 spsk. paprika
- Salt, peber og olivenolie
TILBEREDNING
Dup kyllingen tør og skær/klip den igennem på midten. Trim eventuel kræse (hals) og gumpen (det lille stykke skind/fedt, der sidder i den anden ende) fra. Gnid oversiden af kyllingen med olivenolie og krydr med salt, peber og paprika.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Pil løgene og skær også disse i skiver. Smør et ildfast fad med olie og læg kartoflerne i rækker, så de overlapper hinanden. Riv løgringene i stykker og drys dem over. Hak hvidløget fint og fordel også dette over kartoflerne.
Smuldr bouillonterningen over kartoflerne, krydr generøst med salt, peber og paprika og tilsæt piskefløde og vand.
Skær citronen i skiver og læg to skiver, med to timiankviste ovenpå, under hvert stykke kylling i fadet.
Tænd grillen på indirekte varme, 200-230 grader, og sæt fadet i grillen i ca. én time til fem kvarter alt efter kyllingens størrelse. Kig til kyllingen fra tid til anden og brug eventuelt et grilltermometer. Kernetemperaturen skal være 75 grader, før kyllingen er gennemstegt.
TIP
Hvis du vil peppe retten yderligere op, kan du tilsætte hakkede soltørrede tomater (i olie) ovenpå kartoflerne, inden du lægger kyllingen i fadet. Du kan tilsætte hakkede eller stegte svampe og hakket bacon til flødekartoflerne.
VINVALG
Lyst kød som kylling skal ikke matches med at for tunge vine, så til grillet kylling vil jeg anbefale Riesling (hvidvin) eller en Pinot Noir (rødvin)