Grilltips: Rengøring af din grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grilltips: Rengøring af din grill | Grilltips.dk

Grilltips: Hold din grill ren
Grilltips.dk

Det er vigtigt at holde grillen ren, både af hygiejniske årsager og for at madens skyld. Du forlænger også levetiden på din grill markant hvis du er god til at holde den ren og pæn

Hold din grill ren
Efter hver eneste grilning skal du gøre grillristen ren med en messinggrillbørste. Dette gøres både for at holde risten ordentlig ret, men også for at maden ikke brænder fast næste gang du griller. Endelig er der også god hygiejne i en ordentlig ren grillrist. OBS: Brug kun en stålbørste, hvis du har en støbejernsgrillrist eller grillplade. Slut rengøringen af med at smøre risten eller grillpladen med madolie, det forlænger levetiden og sikre at maden ikke brænder fast næste gang du griller. Brug en smagsneutral olie som for eksempel raps- eller solsikkeolie og ikke olivenolie der kan harske og efterlade en dårlig smag næste gang du griller.

Rengør din gasgrill
En gang om året bør du rense dine gasbrændere. Læs i manualen til din gasgrill hvordan du gør dette, da det afhænger fra mærke til mærke. Hold desuden altid øje med at brænderne ikke er tilstoppede af fedt eller snavs

Ikke sæbe og kemikalier
Pas på med at vaske din grillrist og stegeplade i sæbe. Sæben kan binde i den brændte overflade og give maden en dårlig smag. Brug heller ikke andre kemikalier når du rengør din grill. Hvis du endelig skal rense grillristen eller stegepladen, så brug brun sæbe og lunt vand. Skyld efterfølgende risten eller plade længe, så du sikre at alle sæberester er skyllet af.

Inderside og stel
Indersiden på din grill kan vaskes af med en våd klud med varme vand. Husk at tørre efter med en tør klud så der ikke dannes rust. Det samme gælder stellet, der også kan vaskes med sæbevand, de disse dele af grillen aldrig kommer i kontakt med maden.

Drypbakken – og skadedyr
Husk at tømme og rense drypbakken, hvis din grill har en fast (udskiftelig) drypbakke i bunden. Indholdet i drypbakken kan harske og rådne. Samtidig er indholdet af drypbakken guf for mus og rotter, og dem vil vi BESTEMT ikke have til at kravle rundt i vores grill, og gnave i gasslanger, skide på risten og så videre…..

Overtræk og beskyttelse
Som bekendt skider fulge i fri luft, og dette kan nemt ramme din grill, dit anretterbord eller dit værktøj, hvis det hænger på grillen. Køb derfor et overtræk til din grill, så beskytter du samtidig grillen for vejr og vind. På den måde kan din grill fremstå som ny i flere år. Om vinteren bør grillen stå tørt og beskyttet mod storm, sne og slud.