Nyretapper – en meget overset udskæring | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Nyretapper – en meget overset udskæring | Grilltips.dk

Nyretapper – en meget overset udskæring
Grilltips.dk

Lad mig starte med at understrege, at nyretapper intet har at gøre med indmad. Nyretapper er to muskler, der holdes sammen af en stor sene. Det er nyretapperne der holder nyrerne på plads. På engelsk hedder udskæringen Hangermeat, og det er altså et pænere navn.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

AFPUDSNING
Når du køber nyretapper, sidder de sammen med en stor sene i midten. Desuden kan der sidde fedt på udskæringen, og dette fedt skal fjernes, da det ikke smager særligt godt. Læg kødet fladt ud på et skærebræt, og skær det igennem på tværs, langs med senen. Trim herefter senen helt væk fra begge stykker kød, og puds fedt af. Nu står du tilbage med to stykker kød, det ene ofte større end det andet, og de ligner mest af alt to svinemørbrader, men kødstrukturen minder mere om flanksteak.

SMAG
Nyretapper er et meget smagfuldt stykke kød, med meget grov kødstruktur, derfor egner kødet sig rigtig godt til grill. Smagen ligger et sted imellem flanksteak og højreb, altså et stykke kød med rigtig megen smag, men samtidig en utroligt lækker smag. Kødet er utroligt mørt, og serveres bedst, udskåret i skiver.

OPSKRIFT (3-4 pers.)
2 afpudsede stykker nyretapper (ca. 400-600 gr.)
Krydderolie eller olivenolie, samt salt og peber

TILBEREDNING
Pensl kødet med olie, eventuelt krydderolie, eller krydr blot med salt og peber, og grill kødet på direkte, middel varme, i 4-6 minutter på hver side. Alt efter kødets størrelse/tykkelse, måske lidt mere eller mindre, mærk dig frem, eller brug et grilltermometer til en kernetemperatur på 53-55 grader, hvorefter det pakkes ind og trækker i 5 minutter, eller hviler på et skærebræt, uden tildækning i 10 minutter.

TIP
Da nyretapper er meget mørt og velsmagende, kan du med fordel serverer bagekartoffel, grillede grønsager og Bearnaise sauce til kødet

VIN TIP
Alvaro Palacios La Vendimia 2020
Der må gerne drikkes en elegant og samtidig fyldig sag af en rødvin til nyretapper. Her er samtidig masser af eksplosiv frugt, så selvom vinen har en vis tyngde og kompleksitet, virker den frugtig og særdeles imødekommende. Både Garnacha og Tempranillo har det rigtig godt i Riojas varme, tørre klima og sikrer vine, der kan spille op til nyretapperne med saft og kraft.
Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye generation i Spanien. La Vendimia kommer fra Alvaro Palacios’ Herencia Remondo-marker, der ligger på et langt, blidt skrånende område ved Yerga-bjergene. Flere af Palacios’ vine er blandt de førende spanske kultvine og rost til skyerne blandt anmeldere.

Se flere rødvine fra Spanien her >>