Småkager og cookies i grillen – Chokolade, lakrids, nødder, citron | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Småkager og cookies i grillen – Chokolade, lakrids, nødder, citron | Grilltips.dk

Småkager og cookies i grillen – Chokolade, lakrids, nødder, citron
Grilltips.dk

Småkager og cookies er nemme at lave, kan kombineres på mange måder, og kan nydes både til kaffen eller som en dessert med en lækker hedvin til. Her er opskrifter på småkager og cookies i grill.

Du kan med fordel bage dine cookies i grillen, hvis du kan styre temparaturen. Du skal bot holde godt øje med småkagerne, og måske skære et enkelt minut af bagetiden, hvis temperaturen er lidt højere end beskrevet nedenfor. Her er fire firskellige opskrifter på lækre småkager og cookies i grill.

Småkager med citron og rosmarin – OPSKRIFT (ca. 40 stk)
125 g flormelis
300 g hvedemel
250 g smør (blødt)
skal af 1 usprøjtet citron
korn af 1 vaniljestang

TILBEREDNING
Mos vaniljekornene ud på et skærebræt og bland dem med lidt flormelis. Riv skallen af citronen fint, og husk kune at rive den alleryderste del af skallen, der er gul. Kom alle ingredienser i en røremaskine, foodprocessor eller ælt dejen sammen i hånden, til en ensartet dej. Form dejen til en pølse på 6-7 cm tykkelse, rul den ind i vitawrap eller en frysepose, og læg den i køleskabet i mindst 1 time.

Skær “pølsen” i 2 cm tykke skiver og læg dem på et stykke bagepapir, der er klippet ud, så det passer på din bagesten. Bag småkagerne ved 180-200 grader i 11-14 minutter, indtil de er gyldne i kanten. Lad småkagerne afkøle på en rist.

Småkagerne kan holde sig 5-8 dage i en tætsluttende kagedåse.

Småkager med lime, ingefær og chili – OPSKRIFT (ca. 50 stk)
300 g hvedemel
3 spsk kartoffelmel
250 g blødt smør
100 g flormelis
2 spsk finthakket syltet ingefær
1 1/2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
1/4 tsk cayennepeber
1/2 tsk chiliflager (ikke for stærke)

TILBEREDNING
Bland alle ingredienser og ælt dem til en jævn dej. Del dejen i 4 stykker og rul hver stykke til en pølse. Læg dej-pølserne i køleskabet i mindst en time. Skør skiver på ca. 2 cm tykkelse, og bag småkagerne på bagepapir, på en bagesten i grillen. Ca. 8 min. ved 200-220 grader.

Husk at kigge til småkagerne, så de ikke bliver for mørke.

Lad småkagerne køle af på en rist, og pynt dem eventuelt med smeltet, hvis chokolade, tilsat en smule cayennepeber.

Cookies med lakrids og mørk chokolade – OPSKRIFT (ca. 40 stk)
150 gr blødt smør
250 gr rørsukker
75 gr brun farin
300 gr hvedemel
2 æg
100 g finthakkede smuttede mandler
120 g finthakket mørk chokolade
1/2 tsk salt
5-6 tsk. lakridspulver (gerne Johan Bülow: Fine Laquorice Powder)

TILBEREDNING
Bland alle ingredienser sammen til en jævn dej, og del dejen i 3 stykker. Rul stykkerne til tykke pølser og pak dem i plastfolie og læg dem i køleskabet i mindst 1 time.

Skær cookies i 2-3 cm tykke skiver og læg dem på bagepapir med god afstand imellem hinanden, da de løber lidt ud.

Bag dem på en bagesten i en forvarmet grill ved 200-220 grader i 9-11 minutter. Lad cookies køle på en rist når de er færdige.

Du bestemmer selv hvor groft chokolade og mandler skal hakkes. Jeg foretrækker at hakke det rimelig fint i en foodprocessor, så bliver dine cookies finere i tekstturen, og chokoladestykkerne og mandlerne bliver ikke så nemt brændt mens cookies er i grillen.

Cookies med hvid chokolade og valnødder – OPSKRIFT (ca. 40 stk)
250 gr blødt smør
100 gr sukker
200 gr brun farin
400 gr mel
2 æg
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
100 g finthakket hvid chokolade
100 g hakkede valnødder (eller pecan-nødder)

TILBEREDNING
Bland mel og bagepulver. Bland resten af ingredienserne med melet og ælt til en jævn dej.

Del dejen i 4 dele, og rul dejen til pølser. Pak pølserne i plastfolie og læg dem i køleskabet i mindst en time.

Skær dejen i ca. 2 cm tykke skiver og læg dem på bagepapir. Et godt tip er at klippe bagepapiret til, så det passer på din bagesten.

Bag småkagerne ved 175-200 grader i 7-9 minutter. Kig til småkagerne, så de ikke bliver for mørke og brændte.

TIP
Du kan sagtens fryse dejen, og så tage den op nogle timer før du skal bage småkager. På den måde kan du altid have friskbagte småkager til dig selv eller dine gæster. Det er nemt, lækkert og lige til at gå til.

grill småkager og grill cookies

Cookies i grill og småkager i grill