Tiramisu - En legendarisk dessert fra Italien | Grilltips.dk
Tiramisu stammer fra Italien og er en klassisk dessert med ladyfingers, mascarpone ost, kaffe og Amaretto likør. Den laves i mange varianter, men her er opskriften på den traditionelle Tiramisu
OPSKRIFT (6 pers.)
4 æg
100 g sukker
500 g Mascarpone (flødeost)
½ stang god vanille
4 dl stærk kaffe (gerne espresso)
1 dl Amaretto (likør)
15-20 Lady fingers (Savoiardi-småkager)
3 dl fintrevet mørk chokolade (eller kakaopulver)
TILBEREDNING
Start med at brygge en god stærk kaffe, gerne espresso og lad den køle af. Bland den herefter med Amaretto likøren.
Del æggene og lad hviderne stå i en skål. Pisk blommerne med sukker og vanilje til en luftig æggesnaps, og vend herefter mascarponeosten i. Rør grundigt til en ensartet masse.
Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i mascarponemassen.
Læg Lady fingers i ét lag i bunde af et fad, og stænk kaffen (med amaretto) over.
Smør herefter en tykt lad ostemasse over, læg endnu et lag Lady fingers, stænk dem med kaffe og kom til sidst endnu et lag ostemasse over.
Drys til sidst med fintrevet mørk chokolade (min. 70% kakao) eller kom rå-kakaopulver i en sigte. Bank forsigtigt på sigtens mens den holdes over kagen.
TIP
Serveres med en kop dampende varm kaffe og et glas kølig Asti eller portvin.
Der findes et utal af variationer af Titamisu, men ovenstående er den mest traditionelle og klassiske. Man kan udskifte Lady fingers med makroner, og kaffe/Amaretto ud med portvin, men så begynder desserten mere at ligne en Trifli, men det er jo smag og behag.