Forårsrengøring og klargøring af din grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Forårsrengøring og klargøring af din grill | Grilltips.dk

Forårsrengøring og klargøring af din grill
Grilltips.dk

Foråret er på vej, og det er blevet tid til at finde grillen frem fra gemmerne og gøre den klar til endnu en grillsæson. Her er tips til klargøring og rengøring ag din grill

Du kan rengøre din grill med traditionelle rengøringsmidler som sæbe, men du kan også rengøre den med mere skånsomme og naturlige midler som citron og bagepulver.

Uanset om du griller året rundt eller kun i sommermånederne, skal du give din grill en komplet rengøring mindst to gange om året, om efteråret og om foråret.

Rengør grillen udenpå

Selve stellet og låget kan rengøres med lunt vand med opvaskemiddel og en mikrofiberklud. Vask alle ydre dele grundigt, skyl efter med varmt vand, og tør over med en tør klud eller et viskestykke.

Hvis du ikke vil benytte rengøringsmidler, kan du benytte kogende vand og en opvaskebørste.

Når grillen er rengjort på ydersiden, kan du med fordel smøre alle metaldele og emalje med smagsneutral madolie, for at forhindre rust.

Rengør grillen indeni

Når du skal rengøre grillen indeni samt rist, kulrist, skillerum mv, må du være meget opmærksom på hvilke kemikalier du bruger. Hvis grillristen den er meget anløbet af fastbrændt mad skal den sættes “i blød”. Det kan du gøre på flere måder. Du kan smøre hele risten ind i brun sæbe og lægge risten i en tætsluttende plastikpose eller sæk natten over. Næste dag vasker du risten af i varmt vand og bruger ståluld eller en stiv grillbørste til at fjerne den fastbrændte mad. Hvis du ikke vil benytte sæbe, kan du smøde risten ind i bagepulver, lade den ligge i en time, og vaske den ned i varmt vand med citronsaft i. Brug igen ståluld eller en grillbørste. Uanset hvilken metode du bruger, skal du huske at skylle efter med rent vand og tøre grillen af med en klud eler et tørt viskestykke.

Hvis din grillrist er rusten, skal du smide den ud og udskifte den med en ny.

Indersiden af grillen, samt undersiden af låget bør også vaskes grundigt, men brug gerne varmt vand med citronsaft og bagepulver, da det ikke efterfølgende tilføjer grim smag til maden eller efterlader sæberester eller andre kemikalier i grillen. Drys indersiden af grillen med bagepulver og lad det side i en time. Vask efter med varmt vand med masser af citronsaft, skyl efter med rent vand, og tør til sidst med en tør klud eller et viskestykke.

Skift drypbakken og rens kulspand

Hvis din grill har en drypbakke, skal bakken udskiftes og der skal gøres rent omkring bakken. Kulspanden skal tømmes, og indersiden børstes ren med en stiv børste.

Lad grillen leve i mange år

Når du følger disse nemme og simple råd, kan din grill leve i mange mange år.Se også min artikel om vinterklargøring af grill hvor der er flere gode råd til hvordan du holder din grill i topform.