Cookperfect grilltermometer. Perfekt i grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Cookperfect grilltermometer. Perfekt i grill | Grilltips.dk

Cookperfect grill-termometer – En genial dansk opfindelse
Grilltips.dk

Hvor tit rammer du den perfekte kernetemperatur, og hvor ofte rammer du den kun næsten? To danskere har udviklet et stegetermometer der udregner den præcise tid det tager før din steg er færdig, og det gør den meget præcist.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Stegetermometer – en videnskab der var svær at styre
Indtil i dag, har det været en svær opgave at placerer nålen fra stegetermometeret præcist i midten af stegen, og dette har resulteret i flere fejlskud end perfekte resultater. Spidsen af nålen skal sidde præcist i midten, af det tykkeste sted på stegen, og afviger man bare 1 centimeter fra dette punkt, kan det betyde en forskel i den korrekte kernetemperatur på op til 10 grader. Samtidig giver denne metode en udmærket stegning af den tykkeste ende af stegen, mens den tynde bliver tør og kedelig. Dét er ulempen ved et traditionelt stegetermometer.

Nu er det slut med bekymringerne
To gutter fra Jylland har udviklet stegetermometeret Cookperfect, der med op til 5 målepunkter i spyddet, selv beregner den perfekte kernetemperatur, og dermed fjerner dine bekymringer om resultatet. Nålen har fem målepunkter, samt et målepunkt i toppen der måler temperaturen i grillen, så du også bliver klogere på din grills temperatur når den er tændt.

Stegetermometeret sender oplysningerne over i den tilhørende gratis app til enten ios eller android. Og her begynder det virkelig at blive smart. App’en er konstant under udvikling og der er sikkert sket forbedringer allerede nu men den er pt er den nu også rigtig smart. I appen kan du nemlig se både tidspunkt på hvornår kødet vil være færdigt samt følge udviklingen.

Derudover kan du indsætte tids – og temperatur alarmer, som afhænger af hvornår kødet er færdigt. Dvs. at du kan sætte en alarm til at ringe 30 minutter før kødet er klar – så du kender tidspunktet for hvornår kartoflerne skal sættes over. Det er virkelig en lækker feature.

Når du skal vælge den ønskede temperatur i app’en, så har du tre muligheder: Enten indtaster du selv den ønskede temperatur, du kan vælge en forudindstillet temperatur eller du kan vælge den visuelle funktion, hvor du ser billeder af kød, som har forskellig temperatur, og så kan du vælge hvilket visuelle udtryk, der tiltaler dig mest. Cool!

Cookperfekt enheden har plads til to spyd som den kan måle på samtidig. Stegetermometeret sender oplysningerne til app’en via bluetooth og det fungerer også. I mit hus kan den række fra grillen og helt til X. Der er ca x meter gennem murer osv. Der oplever jeg ellers at andre bluetooth stegetermometre kan stå af.

Det sidste stegetermometer du behøver
Med Cookperfect kan man smide alle de andre gamle stegetermometre ud man har liggende, for Cookperfect løser opgaven meget mere præcist, og giver dig mere ro til at tilberede resten af måltidet. Det er ganske enkelt genialt, og så er det udviklet i Danmark, dét må vi støtte op om! Læs mere om Cookperfect her >>