Butterdejsdrøm med jordbær og æble - I grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Butterdejsdrøm med jordbær og æble - I grill | Grilltips.dk

Butterdejsdrøm med jordbær og chokolade eller æble
Grilltips.dk

Dette er en super hurtig og nem dessert, der kan laves på forhånd og tilberedes i grillen på 15-20 minutter. Her laver jeg to varianter med jordbær/hvid chokolade og æble med kardemomme, men du kan lave et utal af varianter.

OPSKRIFT (Jordbærdrøm 1-2 pers)
1 plade butterdej
4 store jordbær
½ plade Rittersport, hvid med hele nødder
1 æg

TILBEREDNING
Skær jordbær i både, og hak Rittersport.

Tø butterjenen op, men hold pladerne kolde, lige indtil de skal bruges.

Pisk et æg, og pensl den kolde butterdejsplade med ægget.

Læg jordbær i mindten af pladen, så der er frit hele vejen rundt, drys den hakkede chokolede oven på jordbærrene.

Læg en kold bagesten i den tændte grill, og bag butterdejspladen, gerne på et stykke bagepapir i 15-20 minutter, til dejen er fin og fylden.

Server strakt med kold flødeskum eller en klat kold vaniljeis.

Kage i grill

Nem og hurtig æble dessert eller snack med butterdej.

OPSKRIFT (Æbledrøm 1-2 pers.)
2 æbler
1 tsk. smør
1 tks. brun farin
1 knsp. Kardemomme
1 æg
Kanel og sukker

TILBEREDNING
Skær æblet i fire både og fjern kernehuset. Skær herefter tynde skiver af bådene.

Smelt en teske smør i en lille kasserolle, og tilsæt en teske brun farin. Når sukkeret er smeltet tilsættes æblebådene, og gryden tages af varmen. Drys lidt kardemonne over æblerne og vend dem godt rundt i det varme sukker-smør.

Pensl butterdejspladen med et sammenpisket æg, og læg skiver af æbler ned igenne midten af pladen, så er der plads hele vejen rundt. Drys med lidt kanel og lidt sukker.

Læg en kold bagesten i den tændte grill, og bag butterdejspladen, gerne på et stykke bagepapir i 15-20 minutter, til dejen er fin og fylden.

Server strakt med creme fraiche, eller lad den køle og server den med vaniljeis eller flødeskum, til en kop kaffe eller the.