Farsbrød med bacon, ost og barbecue sauce | Grilltips.dk
Bacon farsbrød er en klassiker på grillen. Her er masser af bacon, masser af kød og masser af smag. Du kan krydre dit bacon farsbrød med de krydderier du bedst kan lide, så opskiften nedenfor er blot vejledende, og samtidig den opskrift som jeg selv plejer at bruge.
OPSKRIFT (4-6 pers.)
4-5 pakker bacon i skriver (køb en god kvalitet)
½ kg. hakket oksekød (max 15% fedt, gerne mindre)
½ kg. hakket svinekød
1 stort løg
2 fed knust hvidløg
8 skiver cheddarost
1 dl. hakket persille
½ tsk. Cayennepeber
God olivenolie
Grillkrydderi, Barbecuesauce, Salt og peber
TILBEREDNING
Hak løget fint, og blandet det i farsen sammen med persille, hvidløg, Cayennepeber og krydr efter smag med salt og peber.
Sæt den færdige fars i køleskabet i en times tid. Læg også pakkerne med bacon på køl. Se er både fars og bacon nemmere at rulle.
Lav en måtte (se billede) af ca. 4 pakker bacon, på bagepapir og drys måtten med grillkrydderi (f.eks Santa Maria)
Pres farsen ud på et stykke bagepapir, og skær den til med en kniv, så farspladen passer til baconmåtten. Læg stykker af ost ovenpå farsen og rul den sammen til en pølse. Læg forsigtigt farsrullen midt på baconmåtten, og begynd at “flette” baconstrimlerne ind over hinanden (se billede af den færdige rulle). Luk begge ender med bacon og eventuelt et par tandstikker.
Pensl baconrullen med olivenolie eller barbecueolie, og drys eventuelt med dine favorit grillkrydderier.
Grill rullen, på middel, indirekte varme, med en drypbakke under i 65-75 minutter, eller til en kernetemperatur på 68-70 grader. Ca. 10 minutter før den maksimale temperatur er opnået pensles rullen med barbecuesauce (f.eks Sweet Babt Rays).
Lad rullen hvile på et skærebræt i 10 minutter, hvorefter det serveres i skiver, med grillede kartofflebåde, barbecue- eller whiskey sauce og flute med smør.