Fransk løgsuppe - En klassisk fransk suppe | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Fransk løgsuppe - En klassisk fransk suppe | Grilltips.dk

Fransk løgsuppe – En klassisk fransk suppe
Grilltips.dk

Fransk løgsupper er en klassiker som varmer på en kold dag. Denne ret kan laves 90% på grill, men hvis du vil have den sidste finish, skal supper en tur i ovnen (i gryden) for at blive gratineret. Her er opskriften på løgsupper

OPSKRIFT (5-6 pers)
1,5 kg løg
100 gr smør
1.5 liter oksebouillon (eller kalvebouillon / fond)
400 gr revet ost (gruyere eller emmentaler)
1 flute
2 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
2 spsk cognac
5 laurbærblade
7 kviste frisk timian
2 spsk hvedemel
Salt og peber

TILBEREDNING
Skær flutes i tynde skiver og bag det i grillen eller i ovnen ved ca. 150-170 grader til det er tørt som tvebakker. Det skal bruges til sidst, lige før suppen serveres.

Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Varm en stor gryde i grillen (eller over bål eller på komfuret) ved middel varme og smelt smørret. Hæld løgene i gryden, og rør rundt. Den næste lille time, skal du røre med jævne mellemrum så løgene ikke brænder på. Når løgene har fået en flot mørkebrun farve (næsten som bløde løg til hakkebøffen) vender du to spiseskeer hvedemel gryden, og vende det rundt i løgene. Skru ned for varmen, eller sæt gryden på indirekte varme.

Tilsæt bouillon, hvidvin (hvis du har det), cognac og krydderurterne (læg timiankviste rundt om lauerbærblade og snør med madsnor). Lad suppen simre i 15-20 minutter.

Tag gryden af varmen, fjern krydderurterne og smag til med salt og peber. Læg brødskiver ovenpå suppen så det dækker så meget af overfladen som muligt. Drys nu al osten over og sæt gryden i ovnen*, under grillen, til osten er gylden og sprød. Så er suppen klar til servering.

* Hvis du sætter gryden tilbage i grillen for at gratinere osten, risikerer du at supper kommer op at koge, måske endda buldrekoge, og så synker brødet ned i suppen sammen med osten, hvilket IKKE er meningen.

Du kan også hælde suppen i mindre kokotter og tilberede den som portionsanretninger.

Server suppen som en hovedret, sammen med en kold øl, eller et glas kold hvidvin. Det er en ret der mætter, så denne opskrift strækker til 5-6 voksne mennesker.

 

 

Tags