Gasgrill og sikkerhed omkring gasgrillen | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Gasgrill og sikkerhed omkring gasgrillen | Grilltips.dk

Gasgrill og sikkerhed omkring gasgrillen
Grilltips.dk

På mange måder er en gasgrill mere sikker end en kulgrill (briketgrill) og en pille grill. Gasgrillen kan nemt slukkes, der springer ikke gnister og en gasgrill bliver hurtigt kold, uden at efterlade gløder i timevis. Her er en lille video der forklarer de vigtigste ting du skal være opmærksom på ved din gasgrill

Gas er mere sikkert
Der er ingen tvivl om at gasgrillen både er nemmere at starte, slukke og lave mad på, hvilket skyldes at man nemmere kan styre varme og varmefordeling på en gasgrill, men gas er ekstremt brandfarligt, og hvis ikke din gasgrill er i forsvarlig kan den blive til en bombe. Hvis du følger en stribe simple sikkerhedsregler er din gasgrill det sikreste redskab du kan bruge til at grille på.

Hovedreglerne
Du skal altid følge de samme hovedregler for en sikker omgang med din gasgrill. Du skal altid tænde grillen med låget åbent, du skal checke slanger og forbindelser hvert halve år, og eventuelt fejlfinde, du skal forhindre fedtbrand, og du skal holde gasflasken væk fra grillen.

Tænd med låget åbent
Hold altid låget åbent, når du tænder grillen. Hvis gassen ikke antændes i første forsøg, skal du lade grillen ”ventilerer” i 15 sekunder før du forsøger igen. På den måde er uafbrændt gas fordampet, og du kan trygt forsøge at tænde igen.

Undgå fedtbrand!
Enhver gasgrillers mareridt er en såkaldt fedtbrand. En fedtbrand opstår hvis grillen ikke er ordentligt rengjort, og det kan gå rigtig stærkt når først en brand opstår. Sørg for at din gasgrill bliver rengjort neden under risten, i bunden af grillen og i drypbakken, hver 10 gang du har grillet. I grillen samles nemlig resten af mad, der er brændt og forkullet. Disse rester kan suge fedtstof til sig når du griller, og pludselig antændes disse fedtmættede rester. Når en fedtbrand opstår, stiger temperaturen i grillen meget hurtigt, og det hele kan løbe løbsk i løbet af få minutter. Hav altid vand (haveslange) eller en lille brandslukker i nærheden af din grill, og sørg for at holde din grill ren og fri for brændt madrester. På den måde sikrer du dig imod en katastrofal fedtbrand. HUSK: Hvis du oplever en fedtbrand, er det første di skal gøre at slukke for gassen, fjerne regulatoren fra gasflasken og fjerne gasflasken væk fra grillen, herefter kan du begynde at slukke branden. Se mere i videoen for gode råd til at håndtere en fedtbrand.

Check din gasgrill to gange om året
Slanger og samlinger der fører gassen rundt i grillen kan blive utætte med tiden, og det er derfor en god idé at checke slanger og samlinger i forbindelse med forårsklargøring (rengøring) og efterårsklargøring af din gasgrill. På den måde kan du fange problemerne i opløbet og undgå ubehagelige oplevelser ved grillen.

Hold gasflasken væk fra grillen
Nogle få producenter af gasgrille tillader at man sætter en mindre gasflaske ind under grillen, men det er en dårlig idé. Ved en fedtbrand stiger temperaturen meget hurtigt, og det kan være svært at få flasken ud, hvis først grillen står i flammer. Sæt gasflasken ved siden af grillen, eventuelt i en smart flaskeskjuler, så er du sikker på at kunne fjerne flasken i tilfælde af en ulykke ved grillen.