Æble med butterdej, chokolade og karamelsauce | Grilltips.dk
Denne opskrift faldt vi over på Facebook, og kunne med det samme ”smage” at den ville være god til grillen. Lækre æbler pakket i butterdej, med chokolade og karamelsauce i midten. Dén måtte vi bare prøve at lave, og det smager himmelsk.
OPSKRIFT (4 pers.)
4 store æbler (gerne madæbler)
3 plader butterdej
1 plade Ritter Sport med nødder (eller bare en plade mørk chokolade)
4 tsk. Karamelsauce (f.eks. fra Odense)
Sukker og kanel
TILBEREDNING
Skræl æblerne og udhul dem med en æbleudhuler.
Rul butterdej-pladerne ud til dobbelt længde med en kagerulle, og skær dem igennem på langs. Lav en blanding af sukker og kanel, og drys på den ene side af butterdejspladerne. Pres sukkeret ned i dejen med en kagerulle, så det ikke drysser af.
Rul en bane butterdej, med sukkersiden indad, om hvert æble, og hold det på plads med en tandstik. Skær 4 firkanter af butterdej, og lav en bund til hvert æble, som presses sammen med dejen på siderne af æblet. Bunden skal sikre at chokolade og karamelsauce ikke løber ud af bunden på æblerne.
Læg 4 stykker Ritter Sport i hvert æble, og hæld lidt karamelsauce over. Pensl eventuelt butterdejen med et sammenpisket æg.
Sæt æblerne i et ildfast fad, og bag dem i grillen ved indirekte varme, ca. 200-230 grader i 15 til 25 minutter, eller indtil butterdejen er gylden og sprød.
Server æblerne lune med et kugle vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche og pynt eventuelt med et par mynteblade.