Grillede kæmperejer med lime og hvidløg | Grilltips.dk
Kæmperejer er fantastiske på grill. Du kan enten grille dem på grillspyd, eller i en foliebakke. Uanset hvilken form du vælger, får du en fantastisk lækker forret. Her er opskriften på kæmperejer på grill
OPSKRIFT
600 gr. pillede kæmperejer
2 fed hvidløg
2-3 spk vindruekerne olie (eller anden smagsneutral olie)
1 lime (saften)
1 citron (saften)
½ tsk paprika
1 knsp chillipulver eller cayenne peber
Salt og peber
TILBEREDNING
Pres hvidløget og bland det sammen med olie, lime, citron, paprika, chilli, salt og peber. Lad det hele stå og trække i ca. en time. Nu er rejerne klar til grillen.
1. På spyd
Læg en håndfuld grillspyd, af træ, i blød i vand i en time. Stik herefter rejerne på spyddede og grill rejerne på direkte varme, ca. 2-2½ minutter på hver side.
2. I foliebakke
Tag rejerne op af marinaden, og læg dem i en smurt foliebakke (smurt med smør). Sæt foliebakken på direkte varme og luk låget på grillen. Rejerne er færdige efter ca. 10 minutter.
Rejerne serveres med et stykke friskbagt brød med smør og eventuelt en let salat. Præv også den hjemmelavede Thai Dippingsauce som du kan lave på få minutter