Grillet tomatsalat med mozarella og basilikum | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet tomatsalat med mozarella og basilikum | Grilltips.dk

Grillet tomatsalat med mozarella og basilikum
Grilltips.dk

Dette er en variant af den klassiske tomatsalat med tomatskiver, mozarella skiver, friske basilikum blade og olivenolie. Opskriften på grillet tomatsalat med mozarella er perfekt som tilbehør til bøf eller steg fra grillen.

OPSKRIFT
8 store tomater (eventuelt bøftomater)
2 mozarella ost i kugler
16 friske basilikumblade
Olivenolie, salt og peber

TILBEREDNING
Skær tomaterne i halve, og skrab indmaden ud med en ske. Drys de halve tomater med salt på indersiden, og læg dem, med bunden i vejret, på et klæde eller et stykke køkkenrulle i en time.

Læg tomaterne i et indfast fad eller en foliebakke, der er smurt med en smule olivenolie. Læg 2-3 friske basilikumblade ned i hver tomat, læg 1-2 skiver mozarella ovenpå, så osten fylder tomaten op. Drys med salt og peber, og slut af med at dryppe et par dråber olivenolie på hver tomat.

Sæt fadet i grillen, ved indirekte varme i ca. 25-30 minutter.

Du kan varierer retten ved at lægge at par oliven på toppen af hver tomat inden de grilles, eller du kan drysse revet parmasan ost eller bacontern på toppen tomaterne inden grilning.

Tomaterne kan serveret på et stykke ristet brød, gnedet med frisk hvidløg, som en forret, eller som tilbehør til en saftig bøf eller et stykke steg.