Marineret laks på grill - 4 marinader | Grilltips.dk
Laks er en god fisk til grillen, da den tåler masser af krydderier. Samtidig er laks en meget fed fisk, som derfor ikke så nemt bliver tør når den kommer i grillen. Her er der inspiration til marineret laks på flere måder, med spændende krydderier og smagskombinationer
OPSKRIFT – Græsk inspireret laks (2 pers.)
2 stykker laks
3 spsk. Olivenolie
Saft af en citron
Skal af en kvart citron (økologisk)
2 fed hakket hvidløg
2 tsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.
Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.
Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.
Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.
Server med nye danske kartofler, smør og persille
TIP: Denne marinade er også god til rejer og kammuslinger på spyd, over grillen.
OPSKRIFT – Amerikansk inspireret (2 pers)
2 stykker laks
3 spsk. Ahornsirup
2 spsk. Balsamico eddike
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. friske timianblade (eller ½ tsk. tørrede)
Peber
TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.
Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.
Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.
Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.
Server med grillede kartoffelbåde, dryppet med saften fra en grillet citron og drysset med tørret timian
OPSKRIFT – Sommerfrisk (2 pers.)
2 stykker laks
Saft af en appelsin
Skal fra en halv appelsin (økologisk)
1 spsk. Acaciehonning
1 spsk. Friskhakket korianter
1 tsk. Friskrevet ingefær
TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.
Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.
Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.
Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.
Server med en grønkålssalat med appelsin og nødder. Se opskriften her >>
TIP: Kan også bruges til svinekød eller kylling
BONUS MARINADE
OPSKRIFT – Tropisk laks (2 pers.)
2 stykker laks
1 dl. Ananasjuice
2 spsk. Hakkede syltede jalapeno (dyp dem med køkkenrulle før du hakker dem)
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. Barbecuekrydderi (tørret blanding fra supermarkedet)
Salt og peber
TILBEREDNING
Bland alle ingredienserne sammen, læg laksestykkerne i en plasticpose og hæld blandingen over.
Luk posen til, og vende den rundt, så marinaden kommer godt rundt på laksestykkerne.
Lad laksen trække i marinaden i mindst 1 time.
Grill laksen på skindsiden, på direkte, middel varme, i 6-10 minutter alt efter tykkelsen på laksestykkerne.
Server med en frisk salat med tynde skiver af grillet ananas, pinjekerner, rucola og smuldret feta.