Grillet kartoffelsalat med bacon vinaigrette | Grilltips.dk
Denne kartoffelsalat med grillede, halve kartofler, sprød bacon og en skøn vinaigrette er et sikkert hit hjemme hos mig om sommeren. Det er forholdsvis hurtig at lave, og så passer den rigtig godt til kød fra grill, som frikadeller, kylling, grillspyd eller koteletter.
OPSKRIFT (4-6 pers.)
1 kg små kartofler med skræl
250 gr. Bacon i skiver
6 spsk. Olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
3 spsk. Æble eddike
2 tsk. Brun farin
8 grønne asparges eller forårsløg
1 spsk. Frisk timian
Salt og peber
TILBEREDNING
Kog de små kartofler i letsaltet vand i 14-16 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med et par spiseskeer olivenolie. Lad kartoflerne køle helt ned. Herefter skæres de i halve.
Skær baconskiverne fint, og steg baconen sprød i en pande. Tag bacontern op og hæld næsten alt bacon-fedtet ud, så der kun er ca. en spiseske baconfedt tilbage i panden. Lad panden køle ned, så den kun er lun.
Tilsæt herefter vineddike, hvidløg og brun farin og vend det hele godt rundt, så alle baconresterne også kommer med i dressingen. Pisk nu 4 spiseskeer olivenolie i panden, lidt af gangen, så dressingen samler sig med olien.
Grill kartoflerne med snitfladen nedad i 3-4 minutter, til de har fået grillstreger, og grill de hele grønne asparges 10-12 minutter, til de også har fået grillstreger hele vejen rundt. Skær asparges i 2 cm. stykker, og vend kartofler og asparges i en skål. Hæld dressingen fra panden over og drys med frisk timian.