Grillet medister med flødekartofler | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillet medister med flødekartofler | Grilltips.dk

Grillet medister med flødekartofler
Grilltips.dk

Med denne opskrift kan du tilberede en klassisk medister og flødekartofler samtidig i grillen. Det er en opskrift der er lynhurtig at forberede og nem at tilberede, så du kan bruge tiden på at hygge med familien mens maden er i grillen.

OPSKRIFT (4 pers.)
500 gr. Medister
1 kg. kartofler
1/2 rødløg
2 dl. Kraftig fond (1 bouillonterning og 2 dl. vand)
2 dl. Piskefløde
Grillolie til pensling

TILBEREDNING
Vask kartoflerne og skær dem i mindre tern. Skær også rødløget i mindre stykker.

Læg kartofler og rødløg i et ildfast fad eller i en foliebakke, og hæld fond og piskefløde over.

Læg medisterpølsen ovenpå, og prik masser af små huller med en stegenål. Pensl medisterpølsen med grillolie, smør eller olivenolie, krydr med peber (ikke salt da der er salt i både fond og i medisterpølsen)

Sæt fadet i grillen, gerne på en bage- eller pizzasten så undervarmen ikke bliver for voldsom. Brug indirekte varme (200-220 grader) i ca. 40 minutter eller indtil medisterpølsen er flot gylden og sprød. Medisterpølsen flækker muligvis på grund af varmen, men det ændrer ikke på smagen, den stadig er fantastisk.

Når retten er klar, tages medisterpølsen af, skæres i mindre stykker og lægges tilbage i fadet sammen med kartoflerne. Drys persille over, og server med det samme, sammen med en kold øl.